Šef SDP-a

Bernardić: Na sceni je trgovačka koalicija. Bilo bi najpoštenije da se izbori održe što prije

Hina

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Bernardić je ustvrdio da bi prema građanima bilo najpoštenije da se parlamentarni izbori održe što prije jer Hrvatski sabor u ovom sastavu već odavno ne predstavlja volju građana, budući da je »čak 28 zastupnika promijenilo svoje dresove«



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u subotu u Ogulinu gdje se održava operativni sastanak SDP-a za pripremu za parlamentarne izbore da je, kao predsjednik SDP-a, on jedini kandidat za predsjednika Vlade.


Bernardić je ustvrdio da bi prema građanima bilo najpoštenije da se parlamentarni izbori održe što prije jer Hrvatski sabor u ovom sastavu već odavno ne predstavlja volju građana, budući da je »čak 28 zastupnika promijenilo svoje dresove«.


»Na sceni je trgovačka koalicija sklopljena zahvaljujući kupljenim mandatima u Saboru, pa je najpoštenije da se izbori raspišu što prije i da se taj mandat vrati građanima i da oni odluče tko će voditi Hrvatsku. Mi smo za izbore spremni kad god u ovoj godini oni bili«, rekao je Bernardić u Ogulinu gdje se ove subote održava operativni sastanak SDP-a nakon što su prošli tjedan u toj stranci izabrali deset koordinatora izbornih jedinica.




Smatra i da je Hrvatska na svojevrsnoj prekretnici.


»Građani su rekli da žele promjene, rezultat europskih izbora nije došao slučajno, rezultat je mukotrpnog rada i velike energije SDP-a, dobrih kandidata i pripreme, te organizacije stožera i taj je rezultat stvorio pretpostavke za uspjeh našeg predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića«, rekao je.


Izvijestio je i da je SDP-ov izborni program u završnoj fazi i s ključnim rješenjima za bolji život građana, bolji standard, veće plaće i mirovine, reformu zdravstva i obrazovanja, te za veće povjerenje građana u institucije sistema, DORH, policiju, Vladu i pravosuđe.


SDP ima politike i ljude s kojima će ih provesti


»SDP ne samo da ima politike nego i ljude s kojima će to provesti«, rekao je Bernardić, a na pitanje je li jedini kandidat SDP-a za premijera rekao da je on kao predsjednik SDP-a jedini kandidat za predsjednika vlade.


Ponovio je da rad sadašnje vlade i premijera Andreja Plenkovića može opisati u samo dvije riječi – kaos i korupcija.


Za moguće koalicijske partnere ustvrdio je da su to stranke iz Antikorupcijskog savjeta, HSS, HSU i Snaga te da će razgovarati i sa drugim strankama s kojima dijele isti svjetonazor te su podržavale SDP-ovog kandidata Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. »Bit će to pobjednički blok«, dodao je.


Na pitanje o tweetu Kreše Beljaka (HSS) ponovio je da ga najoštrije osuđuje, da se SDP ogradio od te izjave i da se Beljak više puta ispričao zbog nje te da HSS ostaje partner SDP-a.


Vukas: Tko je Milijan Brkić da postavlja uvjete?


Glavni tajnik stranke Nikša Vukas rekao je da su na operativni sastanak došli istaknuti članovi SDP-a, saborski zastupnici, predstavnici Središnjeg savjeta i koordinatori, a da su u tijeku i pregovori o koalicijama.


Zamoljen da komentira izjavu HDZ-ovog zamjenika predsjednika Milijana Brkića da Davor Bernardić nikada neće biti premijer, Vukas je upitao tko je Milijan Brkić da postavlja uvjete tko će biti premijer te mu je predložio neka se HDZ bavi svojim problemima.


»Mi se u njihove unutarstranačke izbore nećemo dirati, ne zanimaju nas, mi se obraćamo građanima«, rekao je Vukas.