Šef SDP-a

Bernardić: HDZ-u je Zdravko Marić očito važniji od Hrvatske i nacionalnih interesa

Tihomir Ponoš

Davor Bernardić, Foto: D. LOVROVIĆ

Davor Bernardić, Foto: D. LOVROVIĆ

Podsjetio je da je Marić bio Karamarkov kandidat za mandatara, te konstatirao da postoji trajna interesna veza koja Marića drži u Vladi



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je hitnu raspravu o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću u Saboru, a u stranci razmatraju i mogućnost postavljanja pitanja poverenja cijeloj vladi.


Podsjetio je da je Marić bio Karamarkov kandidat za mandatara, te konstatirao da postoji trajna interesna veza koja Marića drži u Vladi a koja je jača od nacionalnih interesa.


Plenković je danas kaznio one koji su napravili jedini razuman potez i stabilnost je danas izgubljena, kazao je Bernardić.Poručio je da je SDP uvijek spreman preuzeti odgovornost te da je dva puta spašavo Hrvatsku a spreman je i treći put.




Plenkoviću je poručio da mora pokazati ima li većinu u Saboru, a ako nema da mora raspisati izbore.- SDP neće sudjelovati u preslagivanju, kategorično je poručio Bernardić.


Aludirao je Plenkovićevu izjavu iz svibnja prošle godine i kazao da Hrvatska ne može biti taoc jednog čovjeka.Što se tiče HNS-a uvjeren je da će prevladati razum i ne vjeruje da će dići ruku za vladu HDZ-a jer bi time pokazali da su rezervna stranka HDZ-a.


Za IDS je rekao da ionako nikada nije podržao HDZ-ovu vladu.Što se tiče smijenjenih ministara, posebno je apostrofirao ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića i upozorio da Hrvatska bez njega u situaciji kakva je posljednjih tjedana na granici ne može funkcionirati.