Predsjednik SDP-a

Bernardić: Gdje je nestala politička odgovornost onih koji su ne tako davno podržali Dalić

Hina

»Svjesni su da su pogriješili, međutim svjedoci smo da velika većina njih ne osjeća odgovornost prema biračima te da ne žele ispraviti pogrešku,« rekao je, kako je priopćeno iz SDP-a, Bernardić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je, za posjeta Općini Mače u povodu njezina 25. rođendana, istaknuo da brojke govore da se turizam u Zagorju razvija i ponovio da PDV treba smanjiti na 13 posto u ugostiteljstvu i na 10 posto u dijelu turizma koji se tiče noćenja, priopćeno je iz SDP-a. Upravo gostoljubivost i autentičnost ključne su za razvoj turizma ovog kraja, »brendirajući zagorske brege kao jednu od najpoželjnijih i najatraktivnijih turističkih destinacija, o čemu svjedoče i rekordne brojke«, rekao je Bernardić.

Ponovio je da iznimno visoke stope PDV-a u turizmu u Hrvatskoj ugrožavaju investicije i konkurentnost hrvatske ponude. »Da bismo pomogli razvoju turizma, ako ne prije, onda kad treći put preuzmemo odgovornost za Hrvatsku, smanjit ćemo stope PDV-a na 13 posto u ugostiteljstvu i na 10 posto u dijelu turizma koji se tiče noćenja, po uzoru na zemlje koje imaju najrazvijeniji turizam u Europi«, rekao je Bernardić.


Istaknuo je kako ondje gdje je SDP na vlasti, postoji »razina odgovornosti za ljude malih općina i gradova« po Hrvatskoj.»Vidim i to da te općine i gradovi imaju najmanju nezaposlenost i najmanje iseljavanje, baš kao što je slučaj i ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje naš župan Željko Kolar pažljivo bdije nad svakim kutkom županije, ne bi li osigurao ravnomjerni razvoj. Očito je da vaš uspjeh ovisi o vašem radu i vama samima. Tajna tog uspjeha su vrijedne ruke, vizija i odgovornost. I taj model uspješnosti vašeg rada treba biti ogledni model cijeloj Hrvatskoj«, kazao je Bernardić predstavnicima Općine.I danas se osvrnuo na, kako se ističe, skandaloznu aferu Vlade oko nastajanja Lex Agrokora i umiješanosti u slučaj potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.»Danas u Hrvatskoj neki nemaju ni elementarnu odgovornost za svoju zemlju i građane, jer da je imaju, ne bi im bilo normalno da se, oni koji su putem privatnih mailova pisali zakone, kao u slučaju Agrokor, na tom istom Zakonu bogate. Tko to odobrava ili ne razumije, neka ode iz politike što prije«, poručio je Bernardić, dodavši kako političku odgovornost predsjednika i potpredsjednice Vlade ne očekuje jer je oni nemaju.

No, zapitao se gdje je nestala »politička odgovornost onih koji su ne tako davno podržali Dalić, glasavši protiv njenog opoziva. »Svjesni su da su pogriješili, međutim svjedoci smo da velika većina njih ne osjeća odgovornost prema biračima te da ne žele ispraviti pogrešku,« rekao je, kako je priopćeno iz SDP-a, Bernardić.