Predsjednik SDP-a

Bernardić: ‘Dok drugi nude afere, SDP nudi rješenja’

Hina



 Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić u srijedu je u Čakovcu rekao da je to hrvatski, ali i europski grad koji je dokaz da se predanim radom može uspjeti te poručio da SDP nudi rješenja dok drugi nude afere.


«Cilj je da svi gradovi u Hrvatskoj slijede primjer grada Čakovca, kad je u pitanju ekologija, inovativna rješenja, prometna rješenja i cjelokupna kvaliteta života. Danas sam ovdje da čestitam kolegicama i kolegama i da im dam daljnju podršku. Također, da pozovem građane Međimurske županije da izađu na izbore za Europski parlament jer su to izbori od iznimne važnosti za sve nas«, istaknuo je Bernardić na izvještajno– tematskoj konvenciji.


Čestitao je eurozastupnici Biljani Borzan koja je ostvarila veliku pobjedu za Hrvatsku jer se izborila za to da hrvatski građani ne budu građani drugog reda.«Mi ćemo se nastaviti boriti za isti standard građana Europske unije i tu prvenstveno mislim na plaće i mirovine. Svjedoci smo da u Hrvatskoj imamo jednake cijene kao u EU, a plaće su tri puta manje, mirovine čak pet puta«, objasnio je Davor Bernardić. Zbog svega toga, ističe, SDP neće odustati od povećanja plaća i mirovina u Hrvatskoj te će inzistirati i na jedinstvenoj minimalnoj plaći na razini cijele Europske unije.«U sljedećem mandatu cilj nam je osigurati da naši poljoprivrednici imaju jednak status kao poljoprivrednici iz europskih zemalja, a ne, kao sad, da dobivaju 20 posto manje poticaje i još ih ne dobivaju na vrijeme. Proizvođači krumpira iz bilo kojeg dijela Međimurja imaju pravo na jednake poticaje kao i njihovi europski kolege, to ćemo im omogućiti kao što je Biljana Borzan omogućila jednaku kvalitetu proizvoda«, istaknuo je Bernardić.Dodao je i da SDP ima najkvalitetnije europarlamentarce i najbolju listu, a na pitanje kakva će biti kampanja SDP-a odgovorio je da će biti afirmativna, borba za ravnopravnu Hrvatsku.

«Kao što smo izborili bolje potpore za ribare, bolju kvalitetu života na otocima, kao što se borimo da svaki grad ima besplatan bežični internet, tako moramo težiti europskim plaćama i mirovinama. Biljanina bitka je trajala šest godina, sad nam predstoji sljedeća petogodišnja borba da naši građani budu ravnopravni. SDP je pokazao da to zna i može, dok drugi pričaju, mi imamo rezultate. Dok drugi nude afere, SDP nudi rješenja«, zaključio je Bernardić.