Član Predsjedništva SDP-a

Bauk: U godini HDZ-ova mandata iselilo više mladih nego u mandatu naše Vlade

Hina



Član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk rekao je u subotu na skupu Foruma mladih da je u jednoj godini mandata Vlade HDZ-a i Mosta iz Hrvatske odselilo više mladih nego u cijelom mandatu Kukuriku koalicije.


»Sjetimo se rasprava u HDZ-u oko toga da je u našem mandatu odselilo iz Hrvatske 100.000 ljudi, ali u jednoj godini njihova mandata odselilo je više mladih nego u cijelom našem mandatu,« kazao je Bauk obraćajući se nazočnima na skupu kojim je obilježena 20. godišnjica osnuitka Foruma mladih Splitsko-dalmatinske županije.


SDP će uvijek biti ona snaga u hrvatskom društvu koja se bori za prava »i onih koji drugačije misle, te za demokraciju i mlade,« poručio je predsjednik županijske organizacije stranke i član Predsjedništav SDP-a Arsen Bauk.




Predsjednica županijskog Foruma mladih Franka Oreb je rekla kako u hrvatskom društvu postoje velike podjele ali da će mladi SDP-ovci nastaviti braniti vrijednosti antifašizma. »U našem društvu postoje pokušaji brisanja antifašizma ali mi ćemo nastaviti braniti te vrijednosti jer braneći antifašizam mi stvaramo demokeraciju,« istaknula je.


Svečanosti je nazočio i predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Nenad Livun. On je u kratkom obraćanju nazočnima najavio da će se uskoro održati konvencija Foruma mladih SDP-a Hrvatske na kojoj će se birati novo vodstvo.