Zgroženi i u Libanonu

Barbarska kiretaža razjarila Kolindine fanove iz svijeta: “Gdje je vaša predsjednica?”

P. N.

Gdje je vaša predsjednica? Pojavljuje se samo za Svjetsko prvenstvo?, pita jedan Libanonac, u šoku od onoga što je upravo pogledao



RIJEKA Horor priče hrvatskih žena koje su u bolnicama bile podvrgnute postupku kiretaže “na živo”, bez ikakve anestezije, proširile su se svijetom. Ovakve je postupke i dr. Herman Haller iz KBC-a Rijeka ocijenio barbarskim, pa ne čudi da su svi koji prvi put čuju za takvo nešto – zgroženi.


Zgražaju se i brojni fanovi hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koje je stekla diljem svijeta, zahvaljujući svom gorljivom podržavanju Vatrenih na ovoljetnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


Istup u Saboru Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić i njeno svjedočanstvo pokrenulo je cijelu priču, koja je poslije prerasla u masovnu građansku akciju #prekinimosutnju. Sve više građanki izlazi u javnost s opisima svog mučnog iskustva kiretaže na živo. Priča se raširila i po svijetu. Upravo je prevedeni video istupa Mostove zastupnice dospio do Kolindinih fanova iz svijeta.




– Gdje je vaša predsjednica? Pojavljuje se samo za Svjetsko prvenstvo?, pita jedan Libanonac, u šoku od onoga što je upravo pogledao.


Ni u Libanonu nisu, naime, navikli na ovakav barbarizam. A navikli su na svašta.


– Pokazala je cijelom svijetu da je najbolja predsjednica i da brine za svoj narod! Ovo je sramotno, ovo bi trebala biti njezina bitka, kaže.