Zagrebačka skupština

Bandić skinuo kontroverzni prijedlog osnivanju sportskog holdinga

Hina

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

»Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke«, izjavio je Bandić novinarima uoči sjednice Gradske skupštine



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je u utorak s dnevnog reda 20. sjednice zagrebačke Gradske skupštine svoj prijedlog o osnivanju društva Sportski objekti d.o.o. za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu, pojasnivši da se još treba konzultirati s koalicijskim partnerima, odnosno s gradskim zastupnicima HDZ-a.


»Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke«, izjavio je Bandić novinarima uoči sjednice Gradske skupštine.


Bandić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u povodu skupštinske sjednice rekao kako će još jednom s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem (HDZ) razgovarati o osnivanju tzv. Sportskog holdinga i ako to zastupnici HDZ-a budu voljni podržati, onda će ići na današnju sjednicu Skupštine.




Poručio je da razmišlja o realizaciji projekta vrijednog milijardu i pol eura na Zagrebačkom velesajmu, najvećeg projekta u Hrvatskoj.


»S tim sam okupiran, hoćemo li obnoviti onu zahrđalu tribinu i tenis igralište na Šalati za tri mjeseca ili tri godine, nije mi svejedno, ali manje mi je bitno od ovoga. Znate o čemu razmišlja gradonačelnik – o državničkim projektima, o potezima za generacije, a ne za mandat«, izjavio je Bandić u ponedjeljak.


Dvadeseta sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je jutros u Staroj gradskoj vijećnici »aktualnim satom« na kojem gradski zastupnici postavljaju pitanja Bandiću.


Na predloženom dnevnom redu je 48 točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.


U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.


Na dnevnom redu je i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Predlaže se da nezaposleni branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu, a imaju primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodaci zbog malih iznosa mirovine dobiju po 200 kuna za Uskrs i Božić.