Bizarnosti u politici

Bandić pred Putina išao sa slomljenom nogom: Nije htio da mu stave gips, jer kako bi polomljen u Kremlj

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Na upit hoće li i dalje surađivati sa Zlatkom Hasanbegovićem odgovorio je da je Hasanbegović divan čovjek i velika perspektiva hrvatske politike, "nešto malo veća od Darinka Kosora", te da surađuju. "Surađivat ćemo i s crnim vragom za bolji život građana", poručio je gradonačelnik.



Zagrebački gradonačelnik MIlan Bandić pred ruskog je predsjednika Vladimira Putina izišao sa – slomljenom nogom. Bandiću su navodno napukle dvije kosti u nozi, kad je nezgodno stao pri obilasku jednog gradilišta. Liječnici su mu preporučili gips, ali on je odbio staviti gips na nogu, da ne bi pred Putina morao izići s imobiliziranim udom. Podsjetimo, zagrebački je gradonačelnik u nedjelju u Kremlju od Putina primio ruski orden prijateljstva.


Na konferenciji za novinare Bandić je danas potvrdio da je “na Dan mrtvih izvrnuo zglob i dobio zatvoreni trostruki prijelom skočnog zgloba”.


Konferenciju za novinare Bandić je održao kako bi javnosti poručioi da ne traži ništa od Vlade, odnosno da ga ne zabrinjava većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Najavio je, također, da će o svim aktualnim temama i o posjetu Moskvi, gdje je od ruskog predsjednika dobio odličja – Red prijateljstva, te primanju predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme govoriti sutra u Gradskoj upravi.




“Meni tantijemi ne trebaju nikakvi, ne trebaju mi nikakvi mandati, ja imam dosta mandata… i ništa ne tražim od Vlade Republike Hrvatske, ni s kim nisam razgovarao niti išta tražio, ja nisam žicar”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio olimpijske i državne prvakinje u vatrogastvu iz DVD-a Kašine koje su pristupile Stranci rada i solidarnosti.


Rekao je kako ima samo jedan cilj – poboljšati život običnog čovjeka i da nema nikakvih drugih pretenzija.


Na pitanje ima li većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Bandić je odgovorio da se o tome ne brine i da će većine – ako je ne bude u ponedjeljak – biti u srijedu ili petak, ili će biti neka nova većina.


“Skupština mene nije izabrala, sunčeko moje drago, mene su izabrali građani, a za većinu pitajte predsjednika i potpredsjednicu Skupštine”, dodao je Bandić odgovarajući novinarki.


Na upit hoće li i dalje surađivati sa Zlatkom Hasanbegovićem odgovorio je da je Hasanbegović divan čovjek i velika perspektiva hrvatske politike, “nešto malo veća od Darinka Kosora”, te da surađuju. “Surađivat ćemo i s crnim vragom za bolji život građana”, poručio je gradonačelnik.


O tome hoće li biti novih izbora za Skupštinu rekao je kako to ne ovisi o njemu, nego o Skupštini.


“Ja sam umjereni optimist, kod mene je uvijek čaša na pola puna. Klub Stranke rada i solidarnosti ima 16 zastupnika u Skupštini. Znači – sigurno imam 16, a tko će još tvoriti većinu, vidjet ćemo u ponedjeljak, utorak ili srijedu”, rekao je.


Bandić je na konferenciji za novinare citirao i kardinala Alojzija Stepinca da “ima istina od kojih ne možete odstupati, ima granica na kojima se morate zaustaviti i ima položaja s kojih ne smijete uzmicati”. Pohvalio se i svojim političkim znanjem i iskustvom u rangu Tonyja Blaira i Billa Clintona, tvrdeći da može držati predavanja na Oxfordu, Cambridgeu i Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.