Sudac odlučio

Bandić ponovno smije kontaktirati sa Željkom Markić i Lovrićem

Hina

D. Lovrović

D. Lovrović

ako zbog istrage ne smije obavljati svoju dužnost zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno smije kontaktirati sa čelnicom inicijative »U ime obitelji« Željkom Markić i svojim suradnikom Ivicom Lovrićem, jer su ukinute sudske mjere opreza koje su mu to dosad branile



ZAGREB – Iako zbog istrage ne smije obavljati svoju dužnost zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno smije kontaktirati sa čelnicom inicijative »U ime obitelji« Željkom Markić i svojim suradnikom Ivicom Lovrićem, jer su ukinute sudske mjere opreza koje su mu to dosad branile.


Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić ukinuo je zabranu kontaktiranja optuženika međusobno i sa svjedocima koju je u istrazi Bandićeva navodnog pogodovanja inicijativi »U ime obitelji« odredio sredinom prosinca.


Tada su Bandić, pročelnik Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i voditeljica podružnice zagrebačkih Tržnica Zdenka Palac, osumnjičeni za zlouporabu položaja i ovlasti kojima je grad navodno oštećen za više od 300 tisuća kuna.


Sudac istrage ukinuo je sigurnosnu mjeru nakon što su svi osumnjičenici u obranama porekli nedjelo te nakon što je u istrazi ispitana većina svjedoka, među kojima i Željka Markić.Od tzv. mjera opreza u toj istrazi samo je Zdenki Palac ostala zabrana obavljanja svojih poslova, koju Bandić i Lovrić imaju od prije.

Bandića, ranije osumnjičenog u aferi Agram, u tom se slučaju tereti da je kao gradonačelnik zatražio od Lovrića da organizira tiskanje letaka i plakata te snimanje i prikazivanje spotova udruzi koja je u to vrijeme prikupljala potpise za referendum o preferencijalnom glasanju.


Osim toga Bandića se tereti i da je od voditeljice zagrebačkih Tržnica zatražio da udruzi ustupi na besplatno korištenje veći broj štandova.


Lovrić se i prije te istrage našao na meti Uskoka zbog lihvarskog ugovora u vezi transfera košarkaša Darija Šarića s tvrtkom Klemm Security, čiji je vlasnik Josip Klemm također pod istragom, ali i za nezakonito davanje u najam diskoteke Saloon na Tuškancu te zapošljavanja u Ciboni osoba koje je plaćao Zagrebački holding.