Dan za predstavljanje

Bandić na Velesajmu objavio kandidaturu, a na Savicu poslao zaštitare protiv ogorčenih građana

Hina

snimo Robert Anić / Pixell

snimo Robert Anić / Pixell

Prije obraćanja javnosti skinuo je sako i kravatu te zasukao rukave na bijeloj košulji, a u opširnom govoru u kojem je predstavio 11 projekata za novi mandat poručio je: »Gradonačelnik nije i ne treba biti sveprisutan, a još manje Batman, ali treba živjeti s građanima u punom smislu te riječi. Treba živjeti Zagreb«. U isto vrijeme, nekoliko kilometara dalje, građevinski strojevi po nalogu gradonačelnika Milana Bandića stigli su na Savicu, gdje je gradonačelnik nakon propalog porojekta izgradnje Crkve namjerio po svaku cijenu raskopati zelenu površinu i "urediti" park.



ZAGREB – Milan Bandić, aktualni zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, u ponedjeljak je objavio kandidaturu za novi, šesti gradonačelnički mandat pod sloganom »Živim Zagreb«. Bandić je kandidaturu za novi gradonačelnički mandat objavio u Paviljonu broj 12 Zagrebačkog velesajma u nedavno otvorenom prostoru Tehnološkog parka, gdje će uskoro početi raditi 360 mladih poduzetnika jer je to, kako je rekao, budućnost ovog grada i ove zemlje.


Bandić zasukao rukave


Prije obraćanja javnosti skinuo je sako i kravatu te zasukao rukave na bijeloj košulji, a u opširnom govoru u kojem je predstavio 11 projekata za novi mandat poručio je: »Gradonačelnik nije i ne treba biti sveprisutan, a još manje Batman, ali treba živjeti s građanima u punom smislu te riječi. Treba živjeti Zagreb«.


U isto vrijeme, nekoliko kilometara dalje, građevinski strojevi po nalogu gradonačelnika Milana Bandića stigli su na Savicu, gdje je gradonačelnik nakon propalog porojekta izgradnje Crkve namjerio po svaku cijenu raskopati zelenu površinu i “urediti” park. Međutim, građani se s njegovim planovima ne slažu te su stanovnici Savice izišli iz stanova i svojim tijelima spriječili građevinske strojeve da počnu raditi. Na lice mjesta potom su stigli i zaštitari Erić-Bilić agencije.




Za uređenje parka koje građani ne žele Bandić je izdvojio više od deset milijuna kuna, a tvrtka-dobitnik ovih radova nije pobijedila na natječaju, nego se, kako tvrde u Bandićevoj administraciji, sama javila s projektom. Teško da je u novijoj povijesti Zagreba zabilježen ovakav slučaj, gdje je gradonačelnik najprije želio betonirati, točnije Crkvi izručiti veliki dio parka, a kad su se građani uspješno oduprijeli tom naumu, preko noći je odlučio ipak intervenirati i u parku započeti bilo kakve građevinske radove.



Dok su se građani na Savici borili protiv strojeva i zaštitara, Bandić je “blagoglagoljio” predstavljajući svoju listu. Istaknuo je da je Zagreb danas multikulturalan i multietičan, otvoren, slobodan i siguran grad u kojemu ima mjesta za svakog čovjeka, za svaku nacionalnu manjinu, osobu s invaliditetom, čovjeka u potrebi. »Zagreb nikome ne okreće leđa«, poručio je i ustvrdio da je Zagreb socijalno najosjetljivija europska metropola.


Sebe je svjetonazorski definirao kao hrvatskog antifašistu, koji je socijalno osjetljiv i voli svoju domovinu. »Kad je u pitanju nacionalno, onda nitko ne može biti nacionalniji od mene, ali treba cijeniti svoje i poštivati drugoga. Niti vodeća aktualna stranka ima ekskluzivno pravo na domoljublje, niti dojučerašnja vladajuća stranka ima ekskluzivno pravo na socijalno«, poručio je Bandić. Ovom prilikom predstavio je i svoje dvije kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Jurković-Majić.