Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Pripremno ročište

Bandić došao na sud zbog "afere štandovi" pa napao novinare: 'Pripazite da ne stradate kad pretrčavate cestu'

Foto Dalibor Urukalović / PIXSELL
Foto Dalibor Urukalović / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2018. u 9:39 2018-08-28T09:39:00+02:00

Televizija N1 javila je kako Bandić nije htio davati nikakve izjave. Tek je iskoristio priliku za još jedan obračun s novinarima, kojima je rekao da je vidio kako pretrčavaju cestu i da radije koriste pješački prijelaz da ne nastradaju

Suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u »aferi štandovi« počet će na Županijskom sudu 6. rujna, a tijekom suđenja bi trebalo biti ispitati 40-ak svjedoka, odlučeno je na pripremnom ročištu održanom u utorak. 

Televizija N1 javila je kako Bandić nije htio davati nikakve izjave. Tek je iskoristio priliku za još jedan obračun s novinarima, kojima je rekao da je vidio kako pretrčavaju cestu i da radije koriste pješački prijelaz da ne nastradaju.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković rekao je da će suđenje krenuti s »čitanjem dokumentacije i preslušavanjem posebnih dokaznih radnji«, nakon čega će se krenuti u ispitivanje 40-ak svjedoka.

Bandić je u »aferi štandovi« optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Optužnica protiv Bandića u »aferi štandovi« potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta do sada odgađano.

Prvu optužnicu protiv Bandića optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka »jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju«.

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.