Zagrebački gradonačelnik nezadovoljan radom kabineta

Bandić: Potpora Vladi nije neograničena, očekujemo reformske rezultate

Hina

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Zagrebački gradonačelnik i čelnik stranke BM 365 Milan Bandić izjavio je u četvrtak kako potpora koju su zastupnici njegove stranke u Saboru dali Vladi i njenom predsjedniku Tihomiru Oreškoviću nije neograničenog vijeka, istaknuvši da će nakon šest mjeseci mandata Vlade, ne bude li reformskih rezultata, sjesti s koalicijskim partnerima i »vidjeti što dalje«



ZAGREB Zagrebački gradonačelnik i čelnik stranke BM 365 Milan Bandić izjavio je u četvrtak kako potpora koju su zastupnici njegove stranke u Saboru dali Vladi i njenom predsjedniku Tihomiru Oreškoviću nije neograničenog vijeka, istaknuvši da će nakon šest mjeseci mandata Vlade, ne bude li reformskih rezultata, sjesti s koalicijskim partnerima i »vidjeti što dalje«.


 Bandića su novinari, na svečanom predstavljanju četiri nove linije Croatia Airlinesa, pitali jesu li izvjesniji novi izbori ili tzv. »preslagivanje« u većinskoj koaliciji, kakvo je i sam najavljivao.


 Odgovorio im je kako su četiri zastupnika njegove stranke u Saboru poduprla vladajuću većinu te je i njihovim glasovima izabrana Vlada i premijer, naglasivši da ti zastupnici i dalje drže palčeve Vladi da svoj posao radi što bolje može.




 »’Bianco smo dali podršku, ali nismo dali bezgranično«, poručio je Bandić i dodao: »Rekli smo 3 + 3 mjeseca«, dakle ukupno šest mjeseci da se povuku prvi reformski potezi i vide rezultati.


 Ukoliko ih ne bude, istaknuo je, vodstvo njegove stranke sjest će s koalicijskim partnerima i vidjeti što dalje. »Izbori su zadnje rješenje i mislim da izbori nikome ne trebaju«, rekao je i dodao kako »miješanje karata, ukoliko ne bude druge solucije i ako ne bude rezultata nakon šest mjeseci, i nije nešto najgore što se može dogoditi«.


 Najgore bi bilo, ustvrdio je, »da smo mogli izgubiti četiri godine kao sa starom vladom koja nije shvatila da nisu birani na četiri godine, već godinu za godinu mandata«.


 U slučaju aktualne vlasti, istaknuo je Bandić, je princip šest mjeseci za šest mjeseci, »a ako ne ide, onda je bolje da dođe netko drugi, a ne izgubiti četiri godine.


 Podsjetio je na jednu izjavu bivše potpredsjednice Vlade Vesne Pusić, koja je nakon godine dana mandata na upit upitana planiraju li raspisati izbore, odgovorila da su birani na četiri godine. »Nemojte da nam se to ponovo dogodi«, izjavio je Bandić novinarima.


 Potvrdno je odgovorio na njihov upit znači li to još mjesec i pol dana čekanja reformskih rezultata, izrazivši uvjerenje »da će ljudi raditi svoj posao i da će se reformski projekti o kojima govorimo i realizirati«. »Vlast je odgovornost, prema tome ono što se obećalo građanima mora se i realizirati«, kazao je i dodao kako je, da bi se to i realiziralo, potrebno postaviti i vremenski ‘tajming’ kako bi se mogla pratiti prolazna vremena i snositi odgovornost.


 Novinari su Bandića pitali kako se to provesti kada Vlada ne funkcionira i kako očekivati nešto od ove vlasti »kada su u takvim odnosima kakvima jesu«, na što im je odgovorio kako se »čuda događaju«, pa se »može dogoditi za mjesec i pol dana da sve bude u redu«.