Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
15. prosinca 2019.
Idu dalje

Bačić objasnio zašto je premijer iznenada baš u restoranu sazvao sastanak vladajuće koalicije

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2019. u 20:30 2019-09-25T20:30:00+02:00

Nakon neformalnog i nenajavljenog sastanka vladajuće koalicije u zagrebačkom restoranu Baltazar, HDZ-ov Branko Bačić kazao je da je koalicija stabilna te da se razgovaralo o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu, javlja N1.

"Utvrdili smo da je ova vladajuća većina stabilna i čvrsta u uvjerenju da ćemo mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima.

Dogovoreno je da ubuduće sastanci koalicije do donošenja proračuna budu češći kako bismo se o nekim zakonskim projektima unutar koalicije na vrijeme dogovorili, kao i da definiramo stavove o pojedinim prijedlozima o kojima bismo vjerojatno već idući tjedan raspravljali. Držimo da oko svih najvažnijih Vladinih projekata postoji jedinstvo unutar vladajuće koalicije", kazao je Branko Bačić.

Na pitanje je li bilo govora o Miloradu Pupovcu, kazao je da je ta tema odavno raspravljena.

"Nismo konkretno govorili o gospodinu Pupovcu jer smo o tome raspravljali na posljednje dvije sjednice vladajuće koalicije i jasno se očitovali tako da danas o tome nismo više raspravljali", kazao je.

Bačić je pojasnio zašto se sastanak nije održao u Vladi, što je uobičajeno; "Nakon tri godine mandata ove Vlade i vladajuće koalicije, odlučili smo jedan radni sastanak održati izvan vlade u neformalnom druženju."

z2509k32

z2509k31

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.