Obraćanje novinarima

Bačić: HDZ neće podržati smjenu Blaženke Divjak

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Stav je HDZ-a da prijedloge za pokretanjem povjerenja ministrima nećemo prihvatiti. U pravili su takvi zahtjevi neosnovani i mi uopće ne ulazimo u raspravu oko toga da ćemo taj prijedlog odbiti, ali u nastavku suradnje s HNS-om i ostalim koalicijski partnerima, pa i o statusu Blaženke Divjak razgovarat ćemo naknadno«, izjavio je Bačić novinarima



ZAGREB Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je nakon koalicijskog sastanka u utorak da HDZ u Saboru neće podržati SDP-ov prijedlog za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, ističući da će koalicijski partneri o njezinu statusu razgovarati naknadno.


»Stav je HDZ-a da prijedloge za pokretanjem povjerenja ministrima nećemo prihvatiti. U pravili su takvi zahtjevi neosnovani i mi uopće ne ulazimo u raspravu oko toga da ćemo taj prijedlog odbiti, ali u nastavku suradnje s HNS-om i ostalim koalicijski partnerima, pa i o statusu Blaženke Divjak razgovarat ćemo naknadno«, izjavio je Bačić novinarima.


»Nećemo prihvatiti prijedlog SDP-a nego ćemo u nastavku rada sami odlučiti, neće nam dinamiku rada koalicije i teme oporba stavljati na stol. To ćemo mi sami o tome raspraviti«, dodao je.




Bačić kaže kako nema problema u radu koalicije što pokazuju stavovi, zaključci i glasovanja u Hrvatskom saboru.


»Vidjeli ste da dosad nikad nije bio u pitanju kvorum, kad je u pitanju glasovanje, ali mi nismo jedna stranka. Svaka stranka ima svoj program, svoje viđenje i ne možemo, bilo bi žalosno kada bi o svemu razmišljali jednako. Te razlike mi ne sakrivamo, ali smo svjesni važnosti opstanka ove koalicije za gospodarski razvoj Hrvatske i na tom tragu smo jako dobro uspjevali«, istaknuo je.


Makroekonomski pokazatelji pokazuju da je ova vlada iznimno uspješna, dodao je Bačić.


Najavio je kako će vjerojatno biti predloženo da prijedlog Ovršnog zakona ide u treće čitanje, kako bi razjasnili neke dileme koje postoje.