Bitka za Zagreb

Bačić: Bruna Esih je u svojevrsnom raskoraku stavova

Hina

Bruna Esih, Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bruna Esih, Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ne vidim nekih posebnih razloga zbog kojih gospođa Esih ne bi i dalje podržavala HDZ u izborima za grad Zagreb i našeg kandidata Prgometa«, rekao je Bačić



ZAGREB Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu kako nije znao da će se nezavisna zastupnica koja je na listi HDZ-a ušla u Sabor, Bruna Esih, kandidirati za Zagreb, te ustvrdio kako je ona u »svojevrsnom raskoraku stavova koje iznosi danas i koje je zastupala kad je bila kandidat za prvu izbornu jedinicu«.


»Ja nisam znao da će se kolegica Esih kandidirati osim što sam to iščitavao iz medija. Kao nezavisna zastupnica ima se pravo kandidirati za čelno mjesto grada Zagreba i ja tu ne vidim ništa sporno«, rekao je Bačić.


Rekao je da se u politici HDZ-a u proteklih šest mjeseci ništa nije promijenilo u odnosu na činjenicu kad je Esih pristala biti kandidat HDZ-a na listi za prvi izbornu jedinicu.




»Svi stavovi i politika HDZ-a koju je osmislio i koju provodi Andrej Plenković za koju je dobio podršku članova HDZ-a i na koje se poziva gospođa Esih, je i dalje politika HDZ-a i u tom smislu se ništa nije promijenilo. Pa onda ne vidim nekih posebnih razloga zbog kojih gospođa Esih ne bi i dalje podržavala HDZ u izborima za grad Zagreb i našeg kandidata Prgometa«, rekao je Bačić.


Ocijenio je kako je ona u svojevrsnom raskoraku stavova i mišljenja koje iznosi danas i koje je zastupala kad je bila kandidat za prvu izbornu jedinicu na izborima za Hrvatski sabor.


Na pitanje treba li ona ostati i dalje u Klubu zastupnika Bačić je rekao kako je stav stranke da se odnosi i suparništva na lokalnoj razini ne smiju i neće se prelamati na nacionalnoj razini.


»Što se tiče njezinog angažmana u Klubu, mi o tome nismo raspravljali niti ćemo«, rekao je.


Dodao je kako je primjerice Most HDZ-ov politički partner u Saboru, a u brojnim izbornim jedinicama ide sa svojim kandidatima pa i protiv HDZ-ovih kandidata te da je slično i s HSLS-om pa će i dalje surađivati


»Naš je stav da se odnosi i suparništva na lokalnoj razini ne smiju i neće prelamati na nacionalnoj razini. Ali o stavu i članstvu gospođe Esih u Klubu HDZ– a o tome ćemo još raspraviti«, rekao je Bačić premda je netom prije izjavio da se o njezinom angažmanu u Klubu nije raspravljalo, niti će.


Još je dodao da će osobno s njom razgovarati kad prvi put dođe u Sabor.


Nije htio špekulirao o tome tko će od članova HDZ stati iza nje. »HDZ i njegovi članovi su čvrsto iza gospodina Plenkovića, vodstva HDZ– a koji kroz Vladu uspješno provodi taj isti program HDZ-a s kojim smo pobijedili u rujnu. Što se tiče eventualnih prelazaka na listu gospođe Esih, mislim da je tu jasan Statut HDZ-a, o tome nema dilema ni posebnih razloga elaborirati što Statut predviđa«, rekao je Bačić.