Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
8. prosinca 2019.
Reakcije

BUTKOVIĆ Presuda Sanaderu nije presuda HDZ-u; KOMADINA Nije dobro kada premijeri idu u zatvor

Zlatko Komadina i Oleg Butković / Foto: V. KARUZA
Zlatko Komadina i Oleg Butković / Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2019. u 13:44 2019-04-05T13:44:10+02:00

Ustvrdivši da nikada ne kometira ni nepravomoćne ni pravomoćne presude Butković je kazao da je presuda donijeta, mora se poštivati i to je nešto što svaki građanin ove države mora poštovati

RIJEKA Ministar mora, prometa i instrastrukture Oleg Butković bio je prilično škrt na riječima po pitanju izrečene presude bišem premijeru Ivi Sanaderu.

Ustvrdivši da nikada ne kometira ni nepravomoćne ni pravomoćne presude Butković je kazao da je presuda donijeta, mora se poštivati i to je nešto što svaki građanin ove države mora poštovati.

Na novinarsku primjedbu da se ne radi o bilo kojem građaninu već o bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a ministar je ponovio da ne želi to komentirati naglasivši da ni ne znam što u presudama piše.

Novinari su mu uputili i pitanje je li presuda Sanaderu ujedno i presuda HDZ-u što je Butković kategorički odbacio, a na isto pitanje primorsko-goranski župan Zlatko Komadina komentirao je da presuda Sanaderu formalno nije presuda HDZ-u, ali sadržajno se može tako tumačiti.

– Od tolikih procesa neki je morao završiti s ovakvim epilogom. Ne bih komentirao, nisam previše pratio sudske presude, ali da je dobro, nije dobro. Loša je poruka građanima da premijeri završavaju u zatvoru. To sigurno nije dobro, kazao je Komadina.

Na pitanje što će SDP poduzeti Komadina je odgovorio da je pravo pitanje što će građani poduzeti i hoće li i dalje davati povjerenje stranci koja producira zatvorenike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.