Tresla se brda, rodio se miš

BERNARDIĆ OSTAJE Šef SDP-a dobio podršku većine u Glavnom odboru, nema isključenja, samo opomene

Tihana Tomičić

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

'Devet mjeseci sam iznimno strpljiv, devet mjeseci sam pružao ruku, a skoro sam bez nje ostao. O unutarstranačkim stvarima ćemo razgovarati unutar stranke. Način da se preko medija vodi politika koja šteti SDP-u više se u SDP-u neće nastaviti. Ja vam to jamčim!', napisao je Bernardić na Facebooku



Na glasanju o povjerenju predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću samo četiri člana Glavnog odbora bila su suzdržana, nitko nije bio protiv njega, dakle svi ostali su bili ‘za’.


Glasanje je bilo javno, kako je i najavljivano, a većina zastupnika koji su Bernardićevi kritičari nisu članovi Glavnog odbora tako da se oni nisu izjašnjavali.


Sad još slijedi nastavak sjednice na temu eventualnih sankcija kritičarima.




‘Devet mjeseci sam iznimno strpljiv, devet mjeseci sam pružao ruku, a skoro sam bez nje ostao. O unutarstranačkim stvarima ćemo razgovarati unutar stranke. Način da se preko medija vodi politika koja šteti SDP-u više se u SDP-u neće nastaviti. Ja vam to jamčim!’, napisao je Bernardić na Facebooku.


Predsjedništvo SDP-a odlučilo je da se Milanki Opačić i Mirandu Mrsiću izrekne mjera opomene pred isključenje.


Ni na sjednici Predsjedništva nitko nije bio protiv takvog prijedloga predsjednika Davora Bernardića, samo su Peđa Grbin, Bojan Glavašević i Vedran Babić bili suzdržani.