Ususret unutarstranačkim izborima

Anušić: Kampanja je započela žestoko, ali treba paziti na jedinstvo HDZ-a

Hina

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

"To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju", ustvrdio je Anušić



ZAGREB Član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u četvrtak da će se unutarstranačka kampanja u HDZ-u, koja je krenula žestoko, spustiti te izrazio nadu da će se nastaviti u korektnom tonu, istaknuvši da uvijek treba paziti na jedinstvo stranke.


Anušić, koji je kandidat za potpredsjednika HDZ-a u stožeru Andreja Plenkovića, na izlasku iz Banskih dvora najavio je da će predsjednik HDZ-a Plenković predstaviti svoj program za unutarstranačke izbore u subotu.


Komentirajući nedavne izjave iz dvaju HDZ-ovih izbornih stožera, onoga Kovača, Penave i Stiera s jedne strane te Plenkovića s druge, kazao je da je kampanja krenula žestoko.




“To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju”, ustvrdio je Anušić.


Dodao je da postoje suprotstavljena mišljenja, ali da u tim mišljenjima kandidati trebaju “uvijek gledati i paziti na jedinstvo stranke i na osobe kojima se obraćaju”.


Anušić je izjavio da u suprotnom stožeru ne vidi krivce za gubitak HDZ-a na predsjedničkim i parlamentarnim izborima te da ne želi nikoga optuživati, jer je priča oko izbora završena.


“Ja sam rekao tko je krivac za izgubljene izbore, podnijeli smo tu odgovornost, ja kao šef stožera i svi oni koji su bili involvirani. Da se moglo više, moglo se, očito se nije i to je to”, kazao je.


Ustvrdio je da su izbori izgubljeni neovisno o tome tko je koliko bio aktiviran, a da se to jasno vidi ako se izlistaju događanja, izjave članova HDZ-a, njihove profile na društvenim mrežama.