Desno

Anto Đapić najavio kandidaturu za osječkog gradonačelnika

Hina

Snimila Maja Perić

Snimila Maja Perić

Predstavljajući kandidaturu Đapić je ocijenio kako na čelu Osijeka treba biti osoba koja je iskusan politčar, politički menadžer i dobar komunikator, a što je, kako drži, dokazao obnašajući u dva navrata dužnost osječkog gradonačelnika i aktualnog predsjednika Gradskog vijeća



OSIJEK Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (Desno) i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić u subotu je najavio kako će se na svibanjskim lokalnim izborima kandidirati za osječkog gradonačelnika.


Predstavljajući kandidaturu Đapić je ocijenio kako na čelu Osijeka treba biti osoba koja je iskusan politčar, politički menadžer i dobar komunikator, a što je, kako drži, dokazao obnašajući u dva navrata dužnost osječkog gradonačelnika i aktualnog predsjednika Gradskog vijeća.


Đapić smatra kako ne čelu Osijeka »ne može biti netko tko nema reference iskustva, znanja i vizije kako bi se taj grad vodio«, odnosno kako to »mora biti političar koji neće govoriti da mu je prednost to što do sada nije bio u politici«.




Grad Osijek nema vremena za eksperimente, već treba odlučnu i čvrstu političku ruku, koja će znati kvalitetno upravljati gradom. Potrebna je snažna doza političkog menadžmenta, koji bi pokrenuo razvoj grada, na temelju njegovih potencijala, rekao je Đapić te dodao kako smatra da je kao gradonačelnik, u dva navrata, »pokazao kako se to radi«.


Drži kako gradonačelnik mora imati snažnu moć komunikacije s političkim suradnicima, ali i protivnicima te da je kao aktualni predsjednik osječkog Gradskog vijeća »pokazao iznimnu vještinu političke komunikacije«.


Rekao je da, temeljem onoga što je ostvario kao gradonačelnik, može jamčiti proširenje tramvajske mreže u gradu, poticanje za izvrsnost svih odličnih maturanata te besplatni javni prijevoz za umirovljenike i povratak porodiljnih naknada 4 tisuće kuna po djetetu, što je bila praksa dok je bio gradonačelnik.


Od politika, koje će realizirati ako bude izabran, Đapić je najavio pretvaranje Osijeka u velesajamski grad te snažan razvoj do sada neispunjenih potencijala turizma i obrtništva u gradu.