Eurozastupnik u Dnevniku HRT-a

Andrej Plenković spreman kandidirati se za predsjednika HDZ-a

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

»U novim okolnostima, kada je raspušten Sabor, kada očito zbog krive procjene nije uspjelo preslagivanje nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi, koju je formirao HDZ s koalicijskim partnerima i Mostom kao ključnim partnerom, smatram da u nove izbore trebamo ići osvježeni i spreman sam u kontekstu ovakve situacije preuzeti odgovornost«, rekao je Plenković



ZAGREB Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković (HDZ) izjavio je u ponedjeljak navečer u središnjem Dnevniku HRT-a da je spreman kandidirati se za predsjednika HDZ-a.


»U novim okolnostima, kada je raspušten Sabor, kada očito zbog krive procjene nije uspjelo preslagivanje nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi, koju je formirao HDZ s koalicijskim partnerima i Mostom kao ključnim partnerom, smatram da u nove izbore trebamo ići osvježeni i spreman sam u kontekstu ovakve situacije preuzeti odgovornost«, rekao je Plenković.


Dodao je da se – ako izbori za predsjednika HDZ-a budu raspisani – on kandidirati za predsjednika te stranke.




Na pitanje zašto se nije kandidirao za predsjednika na posljednjim unutarstranačkim izborima, Plenković je odgovorio da je stranka bila relativni pobjednik izbora 8. listopada i da je nakon zahtjevnih pregovora uspjela sastaviti vlast, a on je smatrao da su hrvatskoj Vladi i stranci potrebni stabilnost i koncentriranje na program reformi.


Plenković drži kako je trebalo promisliti o tome hoće li se uopće ići u rušenje Vlade koju je sastavio HDZ te da se u tom pogledu moglo pronaći rješenje.


Na pitanje kada će se u stranci održati izbori, nije dao jasan odgovor, a Karamarku je poručio da bude na visini političke odgovornosti. Trebamo djelovati brzo, organizirati izbore po načelu ‘jedan član, jedan glas’ i okrenuti se novim parlamentarnim izborima u rujnu, rekao je Plenković za HRT.