Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 4n
Sutra: 6° 6° 4n
18. siječnja 2020.
Obnova crkve i kupnja stana

Andrej Plenković pozvao Gorana Marića na razgovor

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2019. u 16:10 2019-07-06T16:10:35+02:00

'Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist', rekao je Goran Marić

Premijer Andrej Plenković, kako doznajemo, jutros je na razgovor pozvao ministra državne imovine Gorana Marića, piše Jutarnji list. Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade. Da je Marić bio na kratkom sastanku s Plenkovićem rekli su nam i u Vladi, a potvrdio nam je to i sam ministar.

- Kratko smo se vidjeli. Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao - kazao je Marić, te dodao da je premijeru posebno istaknuo da dužnosničkom funkcijom nije učinio ništa mimo najboljh etičkih standarda.

Marić nam je kazao da je to bilo sve o čemu su jutros razgovarali.

A s obzirom na to da je prije par dana na sastanak užeg vodstva HDZ-a bio pozvan ministar uprave Lovro Kuščević kako bi se očitovao o svojim aferama, pitali smo Marića može li se i na njegov razgovor s premijerom gledati u tom kontekstu.

- Nikako, ne uspoređuje se neusporedivo - kazao je kratko Marić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.