Premijerovo obraćanje

Andrej Plenković na sjednici Vlade: ‘Nebitno je hoće li Povjerenstvo za Agrokor opstati, spremni smo da se sve rasvijetli’

P. N.

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Istragu oko Agrokora nije htio komentirati, rekao je tek da je bitno da se priča oko Agrokora rasvijetli sa svih mogućih aspekata i "da svi izvučemo određene pouke", kako se ne bi ponovo doveli u situaciju kao početkom ove godine



Premijer Andrej Plenković je na početku današnje sjednice Vlade rekao da još nije došlo do faze da “ex lege” prestaje rad Istražnog povjerenstva za Agrokor.


– Činjenica je da Zakon o istražnim povjerenstvima datira iz 1996. godine i govori da početkom sudbenog postupka Povjerenstvo prestaje s radom. Mi samo želimo poštovati načelo zakonitosti. No to ne znači da Vlada i stranke u njoj nisu spremne pred bilo kojim tijelom rasvijetliti sve bitne teme oko Agrokora. Nevažno je kako će se to tijelo zvati, rekao je Plenković.


Istragu oko Agrokora nije htio komentirati, rekao je tek da je bitno da se priča oko Agrokora rasvijetli sa svih mogućih aspekata i “da svi izvučemo određene pouke”, kako se ne bi ponovo doveli u situaciju kao početkom ove godine.




Ponovio je da se pokazalo da je donošenje”lexa Agrokor” bilo ispravno.


– Zanemaruje se koliko je pozitivnog donio taj zakon i kakva se kriza izbjegla. Pozitivne stvari pomalo prolaze u sjeni onoga što je više u fokusu javnosti i medija, zaključio je.