Hrvatska udruga za odnose s javnošću

Ana Tkalac Verčič izabrana za predsjednicu HUOJ-a

P. N.



Prof. dr.sc. Ana Tkalac Verčič izabrana je za novu predsjednicu Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Na tom mjestu će zamijeniti mr.sc. Aleksandru Kolarić koja je udrugu vodila proteklih šest godina. Hrvatska udruga za odnose s javnošću, s više od pet stotina članova, danas je najvažnije stručno središte komunikacijskih profesionalaca u Hrvatskoj. Novoizabrana predsjednica izjavila je da će program udruge biti usmjeren podizanju razine profesionalizma struke i etičnoj komunikaciji u javnom prostoru.


Na mjesto zamjenice predsjednice HUOJ-a izabrana je Andreja Barberić. Za članove Upravnog odbora izabrani su Igor Ćutuk, Marina Burazer i Elena Wolsperger Dolezil, a za članove Nadzornog odbora su Vlatka Škorić, Aleksandra Kolarić, Marina Halužan, Dunja BuaMaričević i Ermina Duraj, dok su u Sud časti izabrani Andreja Pavlović, Dražena Lejo, Dražen Dretar, Tina Puhalo Grladinović i Vlatka Vučić Marasović.


Za voditeljicu Dalmatinske podružnice HUOJ-a izabrana je Vlatka Vučić Marasović, a za tajnicu je izabrana Senka Bilać. Voditeljica Dubrovačke podružnice postala je Karla Labaš, a Primorsko – istarske Lidija Blažević Pajdaš, dok je Danijela Bradamante izabrana za tajnicu ove podružnice.




Nakon objave privremenih rezultata izbora na mrežnoj stranici HUOJ-a teku rokovi za prigovore od 48 sati. Prigovori se podnose Izbornom povjerenstvu, koje ih mora riješiti u propisanom roku. Konačni rezultati izbora bit će utvrđeni nakon isteka rokova za prigovore i žalbe.