Odgovor na tvrdnje dvojca iz Mosta

Ana Komparić-Devčić: Nitko od SDP-ovih zastupnika nije kontaktirao Ines Strenja-Linić

Tihana Tomičić

Ana Komparić-Devčić / Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Ana Komparić-Devčić / Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

 Mostov glasnogovornik Nikola Grmoja i sama Strenja-Linić ustvrdili su kako je SDP putem posrednika Mostovoj zastupnici ponudio mjesto u izvršnoj vlasti ako podupre SDP u namjeri da sastavi novu vladu



ZAGREB Nakon što je zastupnica Mosta iz Rijeke Ines Strenja Linić danas izjavila da je doživjela pritisak iz SDP-a odnosno da je joj je jedan od riječkih SDP-ovaca nudio da podrži Zorana Milanovića te da zauzvrat zatraži što želi, te nakon što je sama Strenja-Linić izjavila da sa Željkom Jovanovićem kao nositeljem SDP-ove koalicijske liste u 8. jedinici nije razgovarala, za izjavu o tome pitali smo i drugog SDP-ovog zastupnika, odnosno zastupnicu iz Rijeke, Anu Komparić Devčić, no ona je kazala da sa Strenja-Linić također nije razgovarala. 


– Naš stav je sukladan onome što je rekao Zoran Milanović – mi pozivamo Most da se uključi i preuzme odgovornost. A što se tiče ovih razgovora, niti sam ja, niti moje kolege razgovarali s kolegicom Ines, niti bilo što nudili, rekla nam je Komparić Devčić. Dapače, pozvala je u ime SDP-a Ines Strenja-Linić da se izjasni s kim iz SDP-a, kada i gdje je razgovarala te što joj se to zapravo nudilo.