Condé Nast Traveler

Američki turisti sve bolje poznaju Hrvatsku, renomirani časopis svrstava nas u top 20 destinacija

Alenka Juričić Bukarica

Foto Grgo Jelavić/Pixsell

Foto Grgo Jelavić/Pixsell



Čitatelji renomiranog njujorškog časopisa posvećenog putovanjima Condé Nast Traveler uvrstili su Hrvatsku u top 20 najpopularnijih zemalja svijeta. Hrvatska se na ovogodišnjoj listi našla na dvadesetom mjestu, uz bok najpopularnijim svjetskim destinacijama poput Indonezije, Tajlanda, Portugala, javili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).


Inače, Condé Nast Traveler jedan je od najčitanijih i najpriznatijih svjetskih magazina specijaliziranih za putovanja.


Svake godine, u sklopu dodjele nagrada Readers’ Choice Awards, njegovi čitatelji putem online ankete glasuju za svoje favorite u kategorijama najboljih zemalja, gradova, otoka, hotela, avio i kruzing kompanija.




U ovogodišnjoj anketi, održanoj u razdoblju od 1. travnja do 30. srpnja, sudjelovalo je impresivnih 600 tisuća čitatelja.


– Izbor Hrvatske među top turističke destinacije svijeta posljednja je u nizu potvrda da naša zemlja na velikom i važnom američkom tržištu uživa status vrlo popularne i brzorastuće destinacije.


To, osim brojnih nagrada i priznanja, potvrđuje i turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu godine u kojem su američki turisti ostvarili gotovo 600 tisuća dolazaka i više od 1,6 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od visokih 12 posto, rekao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, naglasivši kako se, kada je riječ o dalekim tržištima, najveći promet ostvaruje upravo s tržišta SAD-a.