Podnesena prijava

Akcija Agrokor: Policija protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu, evo za što se terete

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku i tijekom jutra je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu«, izvijestila je policija dok u državnom odvjetništvu traju ispitivanja 12 u ponedjeljak uhićenih osumnjičenika



Protiv osumnjičenih u slučaju Agrokor policija je podnijela kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.


»Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku i tijekom jutra je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu«, izvijestila je policija dok u državnom odvjetništvu traju ispitivanja 12 u ponedjeljak uhićenih osumnjičenika.


Uz Ivicu Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i jučer uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.




Prije podneva su na tužiteljstvu ispitani Kuštrak, Canjuga, Galić, Puljić, Lučić i Pandžić, a ispitivanja se nastavljaju u poslijepodnevnim satima.


Odvjetnik Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović Visković, izjavio je novinarima da će u 14 sati kada počinje ispitivanje znati što se točno njegovu branjeniku stavlja na teret.


On vrlo vjerojatno neće iznositi obranu, neće nikoga teretiti, biti pokajnik niti nositi dokumentaciju, kazao je odvjetnik.