Istraga na Braču

Aferu oko Kuščevićevih nekretnina istražuje i USKOK: Hoće li i to “preživjeti”?

Hina

Dnevnik kaže da u javnost izlaze novi detalji iz Kuščevićeve prošlosti među kojima posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010. godine., koju će 6. kolovoza 2013. prodati grupaciji Svpetrvs hoteli d.d. za 2,2 milijuna kuna, piše dnevnik



Jutarnji list u srijedu piše kako neslužbeno doznaje da se u aferu oko ministra uprave Lovre Kuščevića uključio i USKOK koji provodi izvide oko posla s nekretninom u Supetru ali i ostalih dubioza oko ministrovih nekretnina.


Dnevnik kaže da u javnost izlaze novi detalji iz Kuščevićeve prošlosti među kojima posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010. godine., koju će 6. kolovoza 2013. prodati grupaciji Svpetrvs hoteli d.d. za 2,2 milijuna kuna, piše dnevnik.


Riječ je o poslu koji je , kako je to opisao Kuščevićev otac, sadašnjem ministru bio »najbolji poslovni potez«. Prema pisanju portala 24 sata, Kuščević je prema poreznom rješenju, koje im je poslao za navedenu kupnju, svojoj tvrtki platio 1,044.855 kuna, iz čega proizlazi da je na nekretnini u tri godine zaradio 1,2 milijuna kuna.




Za razliku od optužbi za neadekvatno upisivanje u katastar te neuredno ispunjavanje imovinskih kartica, zbog činjenice da je tvrtka Kuščević d.o.o. krajem 2012. otišla u stečaj te iza sebe ostavila 1,3 milijuna dugovanja, od čega se 0,3 milijuna odnosilo na neplaćanje državi, protagonisti ovog zapleta oko Kuščevićeve tvrtke i nekretnine vrlo opasno hodaju po rubu kaznene odgovornosti, ocjenjuje Jutarnji list.