Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
22. siječnja 2019.
Zagreb pred raspletom

ANKA MRAK TARITAŠ. Došla sam blizu, čekam..., a preslagivati se s Vrdoljakom neću

snimio Damir Škomrlj
snimio Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 4. lipanj 2017. u 20:37 2017-06-04T20:37:30+02:00

Zadovoljna sam. Odradili smo sve što smo trebali odraditi. Zadovoljna sam što smo došli ovako blizu i nadam se da će Zagreb na kraju večeri dobiti gradonačelnicu. Teme Grada Zagreba u kampanji su se prebacivale na nacionalne teme i to nije bilo dobro, a ja sam cijelo vrijeme vraćala priču na Zagreb, ali nije išlo. Protivnika nisam imala prilike vidjeti, osim jednom kad smo se sreli. On je izbjegavao sučeljavanje i to je vrlo teško kad nemate odnos s protukandidatom, istraknula je Mrak Taritaš.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš istaknula je da ne žali ni za čim, da je u kampanji napravila sve što je trebala napraviti i datrenutno razmišlja o tome što joj je raditi akop postane gradonačelnica. Također, istaknula je da u ovom trenutku ne može reći je li joj predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak odmogao u kampanji, da će to moći reći nakon što se provede analiza, ali u preslagivanjui Vlade, ustvrdila je, neće sudjelovati.

- Zadovoljna sam. Odradili smo sve što smo trebali odraditi. Zadovoljna sam što smo došli ovako blizu i nadam se da će Zagreb na kraju večeri dobiti gradonačelnicu. Teme Grada Zagreba u kampanji su se prebacivale na nacionalne teme i to nije bilo dobro, a ja sam cijelo vrijeme vraćala priču na Zagreb, ali nije išlo. Protivnika nisam imala prilike vidjeti, osim jednom kad smo se sreli. On je izbjegavao sučeljavanje i to je vrlo teško kad nemate odnos s protukandidatom, istraknula je Mrak Taritaš.

Kad se u ponedjeljak probudi, rekla je, neće ni za čim žaliti.

- Kažu mi da je razlika 500 glasova. Očekivala sam da će biti teško. Nisam očekivala jednostavno i lagano. Očekivala sam promjene za Zagreb, ali ako ih neće biti idemo dalje. O predsjedništvu HNS-a ne razmišljam. Korak po korak. Skoncentrirana sam na Zagreb. Preslagivati se neću. Nikako, rekla je Mrak Taritaš.

Na pitanja novinara odgovorila je da nema ambiciju biti predsjednica HNS-a, jer ovog časa, istaknula je, "stranačka priča je u drugom klanu".

- Moramo vidjeti hoće li Zagreb imati priliku druge budućnosti. Što se preslagivanja tiče, ja se nisam preslagivala prije godinu, prije mjesec, neću ni u utorak na predsjedništvu, a bogami ni za tjedan dana, rekla je Mrak Taritaš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka