Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Tri dana

AGROKOR Sastanak u Zadru: Znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe

AGROKOR Sastanak u Zadru: Znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe
AGROKOR Sastanak u Zadru: Znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2018. u 17:39 2018-03-08T17:39:54+01:00

 Agrokor je u četvrtak objavio da je na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća i promatrača te nove izvanredne uprave, koji je protekla tri dana održan u Zadru, postignut »znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe«. 
»Na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i promatrača, koji je održan kroz tri dana od 6. do 8. ožujka 2018. godine, novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, uz podršku šireg tima iz Agrokora i savjetnika kompanije, postigli su znatan napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe«, navodi se u priopćenju, nakon sastanka koji je održan u Zadru.
Kako se ističe, tijekom sastanka se raspravljalo o nizu tema, uključujući nedavno objavljene ažurirane planove održivosti, ključne pravne korake u nastavku postupka, vremenski okvir formiranja stalnog vjerovničkog vijeća, pojedinosti strukture nagodbe te, najvažnije, način tretiranja nepodmirenog graničnog duga.
»Na temeljima prijedloga restrukturiranja predstavljenog u prosincu 2017. predstavnici Agrokorovih vjerovnika, kako financijskih tako i dobavljača, su po prvi put imali priliku analizirati određene važne financijske informacije koje će im pomoći u postizanju održivog plana nagodbe. U dogovoru s Privremenim vjerovničkim vijećem (PVV), kompanija će relevantne informacije koje su podijeljene s članovima PVV-a učiniti javno dostupnima 14. ožujka 2018. godine«, najavljuje se u priopćenju.

Također se ističe i da su predstavnici vjerovnika »vodili vrlo konstruktivan direktan međusobni dijalog te se o glavnim razmišljanjima i problemima vezanima uz plan nagodbe otvoreno raspravljalo«.
»Razgovor o nepodmirenom graničnom dugu, koji su predstavnici dobavljača identificirali kao jednu od kritičnih točaka, rezultirao je prijedlogom mogućeg rješenja koje je načelno prihvatljivo i financijskim vjerovnicima i dobavljačima. Sve su se strane usuglasile da će prijedlog ubrzano razraditi kako bi se osigurala široka podrška vjerovnika za plan nagodbe«, navode iz Agrokora.
Ističu i kako je »na kraju sastanka utvrđen manji broj ključnih otvorenih pitanja« te je dogovoreno je da će se ista skupina ponovo sastati radi rješavanja tih preostalih pitanja u tjednu koji počinje 19. ožujka 2018. godine.
U priopćenju se prenosi i izjava izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška koji je zadovoljan rezultatima sastanka.
»Zaista sam zadovoljan rezultatima sastanaka, postigli smo značajan napredak i uvjeren sam da ćemo do previđenog roka u travnju ove godine uspjeti dogovoriti načelne uvjete koji određuju okvire plana nagodbe. Veselim se sljedećem sastanku s ovom skupinom, kada ću vas moći ponovo izvijestiti o novim postignutim rezultatima«, kaže Peruško.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.