Krvavi obračun

RANJAVANJE NOŽEM U MIHAČEVOJ DRAGI Muškarci se posvađali oko – hranjenja mačaka

Šarlota Brnčić

Adam Aličajić se sukobio s Vickom Vilićem / Foto Sergej DRECHSLER

Adam Aličajić se sukobio s Vickom Vilićem / Foto Sergej DRECHSLER

Terete se da su nakon verbalnog sukoba jedan i drugi posegnuli za hladnim oružjem, s ciljem da jedan drugoga usmrte. Aličajića se optužuje da je improviziranim kopljem, drvenom palicom na kojoj je pričvršćen oštar predmet nalik nožu, ciljajući u vitalne dijelove tijela, Viliću nanio više reznih rana po glavi i tijelu



RIJEKA – Pred vijećem kojim predsjeda sudac Saša Cvijetić u ponedjeljak je započelo suđenje 63-godišnjem Adamu Aličajiću i 69-godišnjem Vicku Viliću koji su se prošlog ljeta međusobno izranjavali hladnim oružjem u zgradi u Mihačevoj Dragi. Obojicu se tereti za pokušaj ubojstva, a na navode optužbe kazali su da se ne smatraju krivima. Krvavi obračun dogodio se za ranog poslijepodneva 13. srpnja, u stambenom objektu što su ga obojica koristila kao nužni smještaj.


Terete se da su nakon verbalnog sukoba jedan i drugi posegnuli za hladnim oružjem, s ciljem da jedan drugoga usmrte. Aličajića se optužuje da je improviziranim kopljem, drvenom palicom na kojoj je pričvršćen oštar predmet nalik nožu, ciljajući u vitalne dijelove tijela, Viliću nanio više reznih rana po glavi i tijelu. Vilić je pak protivniku nožem zadao ubodnu ranu na vratu. Sukob je prekinut intervencijom drugih korisnika smještaja. Obojica vinovnika ekscesa završila su u bolnici, no brzo su se oporavila i tri dana kasnije već su privedena na ispitivanje u tužiteljstvo, a onda k sucu i u pritvor.


– Čuo sam da je Aličajić rekao »ubit ću te, zaklat ću te«. Nitko ih nije razdvajao. Da, da, Aličajić je konfliktna osoba. Nisam vidio da je Aličajić ozlijeđen. Sve to skupa je bio pritisak. Nisam vidio nož, ali sam čuo iz priče da je nož kasnije sklonjen u Vilićevu sobu. Krim policija je sve obavila – izjavio je jedan od pozvanih svjedoka koji je ostao pri iskazu danom u istrazi. U tom je iskazu bio rekao da je čuo psovke koje su međusobno razmjenjivali optuženici, također da je Aličajić bio sklon sukobima i agresiji te da je bilo samo pitanje kada će doći do sukoba. Naveo je i da je ono što je vidio bio strašan prizor, kao u filmu.




Voditeljica nužnog smještaja izjavila je pred sudom da su na tom katu uvijek sukobi, a najviše svađa da je izbijalo oko mačaka koje je Aličajić hranio. Posvjedočila je i da je Aličajić »ok čovjek dok mu je po volji«, ali »kada mu nije po volji, da su mu drugi krivi za sve«.


Suđenje se nastavlja 31. svibnja, kada bi trebala biti saslušana još nekolicina svjedoka.