Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Redefiniranje vlasništva Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama

Vlada zainteresirana za kupnju udjela APIS IT-a

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2013. u 19:17 2013-09-23T19:17:35+02:00

Budući da APIS IT d.o.o. većinu poslova obavlja za državu, oko 80 posto, država je zainteresirana i za redefiniranje vlasništva i otkup udjela Grada Zagreba, rekao je ministar Linić, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Bandića

ZAGREB  Predstavnici Vlade RH predvođeni ministrom financija Slavkom Linićem, razgovarali su danas sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i predstavnicima Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga o mogućnosti redefiniranja vlasništva društva APIS IT.
Budući da APIS IT d.o.o. većinu poslova obavlja za državu, oko 80 posto, država je zainteresirana i za redefiniranje vlasništva i otkup udjela Grada Zagreba, rekao je ministar Linić, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Bandića.
Dogovoreno je da se razgovori i konzultacije o toj temi nastave na ekspertnoj razini.
APIS IT, Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama pruža strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru Republike Hrvatske u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava, po načelu umrežene korisnički usmjerene uprave.
Tijekom niza godina stručnjaci APIS IT razvili su sadržajne i kompleksne informatičke sustave za podršku Poreznoj i Carinskoj upravi Ministarstva financija RH te upravi Grada Zagreba. Po broju korisnika i online transakcija to su najveći informatički sustavi u Hrvatskoj.
Predstavnici Vlade razgovarali su također i o mogućoj suradnji s gradskim upravnim tijelima o novom projektu Ministarstva socijalne politike i mladih »One stop shop«.
Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik Bandić, ideju je podržao, jer, kako je naglasio, njenom realizacijom, tj. umreženjem svih relevantnih institucija i baza podataka, u konačnici bi socijalna pomoć s bilo koje razine stizala u prave ruke, a sredstva bi se koristila racionalnije i pravednije, navodi se u priopćenju.
Osim ministra Linića u ime Vlade RH sastanku u zagrebačkoj Gradskoj upravi nazočili su i zamjenik ministra financija Boris Lalovac, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš i pomoćnik ministra uprave Darko Parić.
Uz gradonačelnika Bandića, na sastanku su bili i njegove zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin te resorni pročelnici, a, u ime Zagrebačkog holdinga, predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić i direktorica financija Mirka Jozić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija