Brodogradnja

Uljanik sazvao izvanrednu skupštinu: Planira se izdavanje novih dionica i povećanje temeljnog kapitala

Hina

Kompanija je dosad zaprimila dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera za sudjelovanje u procesu restrukturiranja i diversifikacije Uljanik Brodogradilišta, tvrtke Kermas energija iz Zagreba te Palumbo Grupe iz talijanskog Napulja



Pulski Uljanik sazvao je izvanrednu skupštinu za 16. veljače, na kojoj će predložiti povećanje temeljnog kapitala društva za najviše 302,22 milijuna kuna, bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.


Kako se navodi u pozivu za skupštinu objavljenom u utorak, odluka o povećanju temeljnog kapitala društva uključivala bi izdavanje novih dionica uz uplatu uloga u novcu radi prikupljanja sredstava za rad društva, a temeljni kapital bi se povećao sa 100,69 milijuna kuna, za iznos od najviše 302,22 milijuna kuna, na najviše 402,91 milijun kuna.


Povećanje temeljnog kapitala provelo bi se uplatom u novcu izdavanjem najmanje 6 milijuna do najviše 10,07 milijuna novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 30 kuna. Agent izdanja je Privredna banka Zagreb.




Također, predlaže se i odluka o potpunom isključenju prava prvenstva postojećih dioničara i izmjene statuta, kao i o davanju odobrenja za stjecanje dionica društva bez objavljivanja ponude za preuzimanje.


Dioničare Uljanika na skupštini će Uprava izvijestiti o financijskom stanju društva, postupku sanacije Uljanik Brodogradilišta i postupku odabira strateškog partnera društva.


Uljanik Grupa je krajem studenog najavila upućivanje poziva strateškim partnerima na uključivanje u investicijske programe, a vezano uz budući program restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta.


Plan restrukturiranja Uljanika i ulazak strateškog partnera u studenom su bile i teme razgovora čelništva Uljanika s resornim Ministarstvom gospodarstva te socijalnim partnerima, a u drugoj polovini studenog u Bruxellesu je i službeno pokrenut postupak sanacije i restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta.


Kompanija je dosad zaprimila dva pisma namjere potencijalnih strateških partnera za sudjelovanje u procesu restrukturiranja i diversifikacije Uljanik Brodogradilišta, tvrtke Kermas energija iz Zagreba te Palumbo Grupe iz talijanskog Napulja.