Zajednička namjera

Uljanik grupi ponovo blokiran račun. Brodosplit bi ušao u 3. maj zajedno s Fincantierijem

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Pismo namjere poslali smo zajedno s Fincantierijem jer smo poslovni partneri, međusobno smo se prepoznali kao dvije kompanije koje mogu ući u zajedničke poslove, kazao je Pappo



RIJEKA Uprava Uljanika u srijedu je izvijestila putem Zagrebačke burze da je račun grupe ponovno blokiran, dok se u tom brodogradilištu nastavlja štrajk.


Račun Uljanika bio je već u nekoliko navrata blokiran – u razdoblju od 29. do 30. kolovoza, potom od 3. do 13. rujna, kada je uslijedila deblokada kako bi se isplatila plaća radnicima, a zatim je ponovno bio blokiran u razdoblju od 2. do 24 listopada, piše Hina.


Gianni Rossanda u utorak je Nadzornom odboru Uljanika dostavio svoju ostavku na mjesto predsjednika Uprave pulskog brodogradilišta, izvijestili su iz Uljanika, dok je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kazao da je novi NO razgovarao sa sedam mogućih kandidata za mjesto u novoj Upravi Uljanika.




Štrajk zbog neisplate rujanskih plaća u Uljanik grupi ušao je u drugi tjedan, a radnici su jučer, kao i proteklih dana, štrajkali na svojim radnim mjestima.


Darko Pappo, član Uprave samoborskog DIV-a u čijem je vlasništvu Brodosplit, potvrdio je Jutarnjem da su Fincantieri i Brodosplit Ministarstvu gospodarstvu dostavili zajedničko pismo namjere o mogućem preuzimanju brodogradilišta Uljanik i 3.maj.


– Mi smo se samo odazvali pozivu hrvatske Vlade upućenome svim većim brodogradilištima u okruženju da iskažu eventualni interes za Uljanik i 3.maj. Pismo namjere poslali smo zajedno s Fincantierijem jer smo poslovni partneri, imamo vrlo detaljna saznanja jedni o drugima i međusobno smo se prepoznali kao dvije kompanije koje mogu ući u zajedničke poslove, kazao je Pappo, suzdržavši se od odgovora na pitanje u kojoj bi se fazi Brodosplit i Fincantieri uključili u spašavanje Uljanika i 3. maja.


Brodosplit, u čije ime mogu govoriti, ne može u ovoj fazi iskazanog interesa govoriti kada bi se i kako uključili u postupak razrješenja krize u Uljanik Grupi jer ne upravljamo tim postupkom i s njim povezanim procesima, dodao je Pappo.


Podsjeća da je i dalje u restrukturiranje Uljanik Grupe uključena Kermas Energija Danka Končara koju je Uljanik Grupa svojedobno odabrala za strateškog partnera, piše Jutarnji.