Radnici na čekanju

U sljedeća tri dana odluka o stečaju tvornice 3. maj – TIBO

Hina

Radnici su na čekanju, a proizvodnja je prestala / Foto Roni Brmalj

Radnici su na čekanju, a proizvodnja je prestala / Foto Roni Brmalj

Prema zahtjevu i ocjeni Rosenberg Volarić, 3. maj - TIBO bi u stečaju mogao ponovno pokrenuti proizvodnju TIBO kontejnerskih kućica i metalnih konstrukcija, s obzirom na zadržan proizvodni prostor, opremu, kvalificirane radnike i interes tržišta za tim proizvodima



Prema zahtjevu i ocjeni Rosenberg Volarić, 3. maj – TIBO bi u stečaju mogao ponovno pokrenuti proizvodnju TIBO kontejnerskih kućica i metalnih konstrukcija, s obzirom na zadržan proizvodni prostor, opremu, kvalificirane radnike i interes tržišta za tim proizvodima.


Dokaz za interes mogućih kupaca je ponuda Uljanik grupe za kupovinom brodske opreme u vrijednosti 18 milijuna kuna i iskazan interes više tvrtki za izradu čeličnih konstrukcija. TIBO za dio svojih proizvoda nema konkurenciju na tržištu, a otvorena je mogućnost proizvodnje TIBO kontejnerskih kućica za potrebe turizma, navedeno je.


Ukupne obveze tvornice su 42 milijuna kuna i veće su od procijenjene imovine.




“U TIBO-u je zaposleno 77 radnika, koji nisu primili tri uzastopne plaće; 25 radnika i četiri bivša radnika pokrenuli su ovrhu zbog naplate plaća, a račun je neprekidno blokiran od studenog 2015”, kazao je direktor TIBO-a Matko Pekić.


Radnici su na čekanju, a proizvodnja je prestala.


Prvi poremećaj u poslovanju tvornice bio je 2011. godine kad su se dobiveni avansi za proizvode počeli trošiti za plaće, a 2012. godine je pokrenuta predstečajna nagodba.