U Upravi Ine ostaje Niko Dalić, a novi članovi Barbara Dorić i Darko Markotić



ZAGREB U Upravi Ine i nadalje bi ostao Niko Dalić, dok bi dva nova člana s hrvatske strane bili Barbara Dorić i Darko Markotić, predložila je u ponedjeljak hrvatska Vlada s telefonske sjednice.


 


Vlada je donijela zaključak kojim Nadzornom odboru Ine predlaže imenovanje Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića za članove Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od pet godina, priopćeno je iz Vlade, koja je na telefonskoj sjednici donijela i nekoliko kadrovskih odluka.




 


Naime, početkom ožujka je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo natječaj za tri hrvatska člana u Upravu Ine, na mandat od pet godina.


 


Današnjom odlukom Vlade Nadzornom odboru Ine predloženo je da u Upravi i nadalje ostane Niko Dalić, dok bi novi članovi bili Barbara Dorić, sadašnja direktorica tvrtke LNG Hrvatska, te Darko Markotić, koji je od lipnja prošle godine savjetnik predsjednika Uprave Ine, a na tu je poziciju došao s mjesta operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u Ini.


 


Njihovim imenovanjem Upravu Ine će napustiti Ivan Krešić i Davor Mayer, koji su, kao i Dalić, bili ponovno imenovani za članove Uprave prije nešto više od godinu dana. Nadzorni odbor Ine je, naime, 20. ožujka 2019. godine njih trojicu ponovno imenovao članovima Uprave, a mandat im traje do sutra, 31. ožujka 2020. godine.


 


Uz tri hrvatska člana, u Upravi Ine su i tri predstavnika mađarskog MOL-a – predsjednik Uprave je Sándor Fasimon, a članovi Ákos Székely​ i Zsolt Pethő.


 


Mađarski MOL-u drži 49,1 posto dionica Ine, Republika Hrvatska ima 44,8 posto, a privatni i institucionalni investitori 6,1 posto dionica.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.