Dobrodošlica na granici

Turiste na Pasjaku dočekali grašnjakima i lavandom

Alenka Juričić Bukarica

Uz prigodne poklone goste su dočekali Vidoje Vujić, obnašatelj funkcije primorsko-goranskog župana i Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera sa suradnicima



Okus finih kolačića grašnjaka i miris lavande, dočekao je danas prijepodne turiste na Graničnom prijelazu Pasjak. Naime, turiste su uz prigodne poklone dočekali Vidoje Vujić, obnašatelj funkcije primorsko-goranskog župana, i Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera sa suradnicima.


Predstavnici Županije i županijske TZ također su čestitali predstojeći Uskrs djelatnicima granične policije te carine, na čelu s Jasminom Brkljačom, načelnikom sektora za granicu PU Primorsko-goranske županije, Damirom Štimcem, načelnikom postaje Rupa granične policije te Zoranom Lovrovićem, predstojnikom Carinske ispostave Pasjak. Vujić je tom prilikom istaknuo kako su djelatnici granične policije i carine oni koji prvi goste dočekuju prilikom njihova dolaska na odmor.


– Stoga ste i vi važan dio ukupnog doživljaja destinacije, poručio je primorsko-goranski župan.




Nakon toga su podijeljeni i prigodni pokloni s grašnjakima, lavadom i prospektima gostima koju su upravo, nažalost dočekani maglom, stizali u Hrvatsku. Bilo je nekoliko autobusa gostiju na proputovanju prema Međugorju, ali i individualnih gostiju koji su na Kvarner stizali iz Slovenije, Italije, Švicarske, Austrije… Na uskrsni odmor pristizali su i prvi kampisti. Prema riječima direktorice TZ Kvarnera ovih dana u regiji bi se prema najavama trebalo odmarati oko 18.000 gostiju.


– Računamo da bi individualci trebali i povećati ove brojke, a koliko je točno gostiju na Kvarneru provelo uskrsne blagdane znat ćemo za koji dan. Bit će ih manje nego lani, što ne možemo uspoređivati jer smo prošle godine imali situaciju da je ovaj blagdan spojen mostom s 1. majem i slovenskim praznikom Dan oslobodilne fronte. No u odnosu na, primjerice, 2010. već su same najave bile bolje, rekla je Peršić Živadinov.


Prema podacima Granične policije Pasjak preko ovog je graničnog prijelaza u Hrvatsku jučer stiglo oko 22.000 putnika, dok je danas od pola noći do 9 sati ujutro u našu zemlju ušlo nešto više od 2.300 turista.