Srbijanski mediji o širenju carstva

Todorić postaje “srbijanski kralj ulja”

Hina

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

“Upoznati smo s tim da Viktorijaoil razmatra različite strateške opcije. U slučaju da se odluče za prodaju dijela poduzeća, mi ćemo biti jedan od zainteresiranih", navodi "Blic" odgovor koji je dobio u Todorićevu Agrokoru



BEOGRAD – Vlasnik Agrokora Ivica Todorić, poslije privatizacije tvrtke Dijamant iz Zrenjanina, namjerava kupiti još jednu uljaru u Srbiji, piše u petak beogradski tisak.


 ”Najbogatiji hrvatski biznismen, koji je u Srbiji vlasnik nekoliko poduzeća, kani preuzeti i tvrtku ‘Victoriaoil’, uljaru iz Šida, koja je na tržištu s robnom markom ‘Iskon’”, tvrdi list “Blic” podsjećajući da je Todorić na srbijanskom tržištu ulja još od 2004. godine kada je kupio zrenjaninsku tvornicu, ali da namjerava proširiti svoj udio na tom tržištu kupnjom poduzeća koje posluje kao dio poslovne skupine Viktorija.


“Upoznati smo s tim da Viktorijaoil razmatra različite strateške opcije. U slučaju da se odluče za prodaju dijela poduzeća, mi ćemo biti jedan od zainteresiranih”, navodi “Blic” odgovor koji je dobio u Todorićevu Agrokoru.




U povodu informacija o mogućem poslovnom aranžmanu, u Viktoriji kažu kao često “dobivaju ponude za zajedničko ulaganje i akvizicije, ali da u ovom trenutku ne mogu komentirati planove i razgovore s potencijalnim partnerima”.


Prema navodima beogradskog lista, Todorić želi kupiti “Iskon” jer to ulje koristi kao sirovinu u proizvodima robne marke “K plus” u Agrokorovu lancu supermarketa Idea, koji je na srbijanskom tržištu pandan Konzumu u Hrvatskoj.


Todorić je već vlasnik nekoliko velikih poslovnih lanaca u Srbiji, osim supermarketa Idea kojima su pridruženi i supermarketi Merkatora, vlasnik je i Frikoma, Mivele, te kartičnih sustava S i Superkartica.