Bilježe rast

Tedeschijev Atlantic s rastom prihoda i dobiti, tvrdi da su problemi s Agrokorom anulirani

Hina

Emil Tedeschi, Foto: REUTERS

Emil Tedeschi, Foto: REUTERS

U izvješću, objavljenom u utorak, navodi se da je neto dobit te tvrtke nakon manjinskih interesa u prvih devet mjeseci ove godine dosegnula 237,5 milijuna kuna, što je 2,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju



Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 3,95 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 4,4 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu je rast ostvaren u gotovo svim poslovnim segmentima i na svim najvećim tržištima, navodi se u izvješću te tvrtke.


U izvješću, objavljenom u utorak, navodi se da je neto dobit te tvrtke nakon manjinskih interesa u prvih devet mjeseci ove godine dosegnula 237,5 milijuna kuna, što je 2,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.


EBITDA je, pak, porasla za 5,1 posto, na 440,7 milijuna kuna.




»Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci ove godine nastavlja s ostvarivanjem zavidnih poslovnih rezultata u vidu rasta prihoda i profitabilnosti, pri čemu je rast ostvaren u gotovo svim poslovnim segmentima i na svim najvećim tržištima… Rast profitabilnosti, odlično upravljanje likvidnošću i kontinuirano smanjenje zaduženosti pružaju nam odličnu osnovu za još brži i snažniji rast«, poručio je u izvješću Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe.


U izvješću se navodi i da je prvih devet mjeseci obilježilo dezinvestiranje proizvodnog segmenta sportske prehrane i fokusiranje na razvoj brendiranog poslovanja. U objema tvornicama, u njemačkom Bleckedeu te u Novoj Gradišci, koje je preuzela belgijska kompanija Aminolabs, nastavit će se ugovorno proizvoditi Atlanticov asortiman sportske prehrane.


Problemi u kojima se našao Atlanticov najveći pojedinačni kupac, Agrokor, u potpunosti su anulirani proširenom suradnjom s drugim maloprodajnim partnerima.


»Naplata potraživanja od poduzeća iz sustava Agrokor u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj je redovita, s izuzetkom dijela tzv. graničnog duga u Hrvatskoj, koji je obuhvaćen djelovanjem tzv. ‘Lex Agrokora’. Nenaplaćeni ostatak tog duga će se, prema iskazanoj namjeri Izvanrednog povjerenika, podmiriti u potpunosti, što Atlantic i očekuje«, zaključuje se u izvješću Atlantic Grupe.