Tele 2 objavio koliko zarađuje

TROMJESEČNA ZARADA TELE-OPERATERA: Hrvatska je obećana zemlja. Prihodi stranaca lete u nebo

Hina

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić istaknuo je da su nakon iznimno uspješne prošle godine ključni financijski pokazatelji rasli i u prvom tromjesečju ove godine, što ukazuje na nastavak pozitivnog trenda.



ZAGREB – Tele2 Hrvatska je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario ukupni prihod od 337 milijuna kuna, što je 10 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), bez utjecaja MSFI-a 16, dosegnula 64 milijuna kuna ili 157 posto više, izvijestili su u srijedu iz te telekomunikacijske kompanije.


EBITDA marža bez utjecaja novog međunarodnog standarda financijskog izvještavanja – MSFI-a 16, iznosi pak 19 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 8 posto, navode iz Tele 2 Hrvatska.


Ističu da kompanija ostvaruje rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga i prihod od opreme, odnosno uređaja, a u odnosu na isto lanjsko razdoblje i broj korisnika je porastao za više od 50 tisuća.




Navode i da je krajem prvog tromjesečja značajan dio mreže nadograđen dodatnim kapacitetima, puštanjem u rad novododijeljenih 2x10Mhz radiofrekvencijskog spektra u pojasu 2100MHz.


Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić istaknuo je da su nakon iznimno uspješne prošle godine ključni financijski pokazatelji rasli i u prvom tromjesečju ove godine, što ukazuje na nastavak pozitivnog trenda.


“Kao izazivaču na telekomunikacijskom tržištu, zadovoljstvo naših korisnika nam je na prvom mjestu i kontinuirano ulažemo dodatne napore kako bismo im pružili najbolju moguću uslugu”, poručuje Pavlinić.


Ističe da je početkom godine Tele2 postao prvi teleoperater na tržištu koji je ukinuo plaćanje naknade korisnicima bonova za pristup mreži, a uz to apostrofira i rast investicija od 25 posto u prvom ovogodišnjem kvartalu.


“Ulaganjima u proširenje radiofrekvencijskog spektra te gradnju infrastrukture želimo dodatno unaprijediti kvalitetu naše mreže i usluge. Naša ulaganja u korisničko iskustvo i unaprjeđenje kvalitete mreže su prepoznati i od strane korisnika te nas posebno veseli značajan rast broja korisnika u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine”, kaže Pavlinić te dodaje da je Tele2 tim u prva tri mjeseca ove godine narastao za više od 30 posto, a za skoru budućnost najavljuje i dodatna zapošljavanja.


Tele2 Grupa


U srijedu su objavljeni i konsolidirani rezultati poslovanja švedske grupe Tele2 AB, koji pokazuju da je u prvom tromjesečju ostvarila 7,2 milijarde švedskih kruna ukupnih prihoda, što je pad od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


EBITDA je pak porasla za osam posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dosegnuvši 2,3 milijarde kruna.