Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Najveći kreditor

Sberbank zasad ne misli prodati udjel u Agrokoru: 'Prvo ćemo dovesti kompaniju u red'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. lipanj 2018. u 19:27 2018-06-08T19:27:10+02:00

Napomenuo je da bi Sberbank, ako bi ujedinio Agrokorov udjel na temelju duga s dionicama koje ima u Mercatoru, dobio više od 40 posto udjela u Agrokoru, ali da banka to ne želi učiniti

Sberbank ne planira u bližoj budućnosti prodavati udio u Agrokoru, rekao je u petak predsjednik Uprave Sberbanka Herman Gref, a prenose ruski poslovni portali.

»Sberbank ne planira u bližoj budućnosti prodavati udio u Agrokoru«, rekao je Gref na konferenciji za novinare u povodu godišnje skupštine dioničara te banke.

Zagrebački sud u cijelosti je priznao dug tvrtke prema Sberbanku te će Sberbank dobiti oko 40 posto dionica Agrokora i 18 posto u Mercatoru, izjavio je čelnik ruske banke, koja je najveći Agrokorov kreditor.

Dodao je kako Sberbank neće ujediniti te udjele te da, »iako postoji potražnja«, neće u bližoj budućnosti prodavati svoj udjel u Agrokoru.

»Dovest ćemo kompaniju u red i prodati po povoljnijim uvjetima za nas«, rekao je Gref.

Napomenuo je da bi Sberbank, ako bi ujedinio Agrokorov udjel na temelju duga s dionicama koje ima u Mercatoru, dobio više od 40 posto udjela u Agrokoru, ali da banka to ne želi učiniti.

U trenutnoj fazi ima smisla dobiti ulog u Agrokoru, držeći dionice slovenske maloprodajne mreže Mercator, bez razmjene, rekao je čelnik Sberbanka.

Prema njegovim riječima, »sporazum o uređivanju stanja u Agrokoru« mogao biti potpisan oko 28. lipnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.