Izvoznici

Ralice RASCO iz Kalinovca idu u Norvešku, Njemačku i Ukrajinu

Hina

Foto RASCO

Foto RASCO



ZAGREB Proizvođač komunalne opreme RASCO iz Kalinovca ovih dana isporučuje 75 snježnih plugova i posipača soli u Norvešku te 100 strojeva u Ukrajinu, a ukupna vrijednost tih izvoznih poslova je gotovo 3,5 milijuna eura, izvijestila je u petak ta tvrtka.


Izvozni posao u Ukrajinu vrijedan je dva, a u Norvešku 1,4 milijuna eura.


Uoči početka zimske sezone RASCO je isporučio i 21 posipač soli njemačkim komunalnim službama te četiri snježna pluga minhenskom aerodromu. Njihova posebnost je širina od šest i pol metara, što je dvostruko više od uobičajenih ralica kakve viđamo na cestama.




“Nije mala stvar kad norveški profesionalci za održavanje cesta koji su navikli na snijeg i led i do osam mjeseci u godini ili jedna od najvećih europskih zračnih luka poklone povjerenje proizvođaču zimske opreme iz mediteranske države. Tu svakako spadaju i tvrtke za održavanje prometnica u Rusiji koje su već godinama naš kupac”, izjavio je predsjednik uprave RASCO-a Ivan Franičević.


Dodaje da RASCO-ovi partneri mogu računati na kompletno rješenje za vozila koja se koriste u održavanju svih vrsta prometne infrastrukture, neovisno radi li se o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima.


RASCO je, kaže Franičević, na tržištima Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije i Mađarske već godinama vodeći dobavljač opreme za održavanje prometnica.


Prema podacima iz priopćenja, RASCO izvozi u više od 40 zemalja na pet kontinenata i 80 posto prihoda ostvaruju od izvoza. Njihovi pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji zapošljavaju ukupno 400 ljudi. Prije nekoliko dana tvrtka je počeka graditi novu, šestu halu u Kalinovcu, u sklopu trogodišnjeg investicijskog ciklusa gdje do kraja 2020. godine planira uložiti više od 71 milijuna kuna.