Klize u stečaj

Posvađali se sindikati u Uljaniku: Jedni prekinuli štrajk, drugi to neće: ‘Sabotiraju nas’

Hina

Đino Šverko, čelnik SMH u Uljaniku ostao bez komentara / Foto Damir Škomrlj

Đino Šverko, čelnik SMH u Uljaniku ostao bez komentara / Foto Damir Škomrlj

 Takvu odluku Sindikata metalaca Hrvatske ne podržavam jer to pokazuje neprofesionalnost, neozbiljnost i neodgovornost te pokušaj sabotiranja sindikalnog rada, rekao je Boris Cerovac



PULA Članovi Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) odlučili su prekinuti štrajk u pulskom Uljaniku, potvrdio je to u subotu Hini predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac koji je informaciju o tome dobio od Uprave Uljanika te brodovlasnika, ali članovi njegova sindikata i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije ne odustaju od štrajka.


»U normalnim okolnostima i odnosima sindikat koji je odlučio prekinuti štrajk, bez obzira što ono još traje, trebao bi najprije s tom odlukom izvijestiti Štrajkaški odbor koji bi onda trebao raspravljati o tome i izvijestiti upravu društva. Stoga takvu odluku Sindikata metalaca Hrvatske ne podržavam jer to pokazuje neprofesionalnost, neozbiljnost i neodgovornost te pokušaj sabotiranja sindikalnog rada« – komentirao je za Hinu odluku SMH-a o prekidu štrajka Boris Cerovac i ocijenio kako u cijeloj toj priči najviše ispaštaju sami radnici.


Potvrdio je da će radnici, članovi Jadranskog sindikata i dalje biti u štrajku.




S njim se složio i predstavnik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Rajko Kutlača koji nije htio komentirati odluku Sindikata metalaca ustvrdivši kako se ne radi o odluci koju je donijela Uljanikova podružnica, nego vodstvo SMH-a.


»Iznenadila nas je ta odluka, no naši radnici, odnosno članovi će i dalje štrajkati. Nerealno je očekivati od Uljanikovih radnika da prekinu štrajk jer jedino na taj način u krugu brodogradilišta mogu iskazati svoju ogorčenost, nezadovoljstvo. Radnici su izdani«, poručio je Rajko Kutlača.


Bez rezultata ostao je pokušaj dobivanja izjave iz Sindikata metalaca Hrvatske (SMH).


Inače, Štrajkaški odbor pulskog Uljanika u četvrtak poslijepodne je ponovno dopustio ulaz u krug brodogradilišta kooperantima koji su angažirani na polarnom kruzeru. Odluka je donesena na sjednici Štrajkaškog odbora nakon što je odvjetnički tim brodovlasnika Scenic grupe najavio podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru.