Nakon sastanka s premijerom

Poletaev: Naravno da imamo plan za Agrokor. Ovo je novi početak

Hina

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Jako smo zadovoljni jučerašnjim rezultatom. Rezultat izgleda vrlo uvjerljivo. Zahvaljujem svim dobavljačima i svim dioničarima koji su nam puno pomogli, rekao je Poletaev po izlasku sa sastanka održanog u Banskim dvorima



ZAGREB  Savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev izjavio je u srijedu nakon sastanka s premijerom Plankovićem da jučer prihvaćena nagodba u Agrokoru za taj koncern predstavlja novi početak.


“Jako smo zadovoljni jučerašnjim rezultatom. Rezultat izgleda vrlo uvjerljivo. Zahvaljujem svim dobavljačima i svim dioničarima koji su nam puno pomogli”, rekao je Poletaev po izlasku sa sastanka održanog u Banskim dvorima.


“To je novi početak – novi početak za Agrokor, novi početak za Hrvatsku i čeka nas puno toga za napraviti u budućnosti”, dodao je Poletaev.




Na pitanje ima li Sberbank plan, odgovorio je: “Naravno da imamo.”


Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško ponovio je u četvrtak nakon sastanka sa premijerom Plenkovićem da je zadovoljan što je nagodba prihvaćena velikom većinom, dodavši da će mu to olakšati posao u budućnosti, dok je njegova zamjenica Irena Weber kazala kako se od danas radi na budućnosti Agrokora.


Drago nam je da je jučer nagodba prihvaćena velikom većinom od 80 posto. Time smo dokazali da je nagodba obuhvatila vrlo širok krug vjerovnika i to će nam olakšati budući posao”, rekao je Peruško.  


Zahvalio je svima koji su radili na nagodbi, kao i onima koji su omogućili da u proteklom razdoblju Agrokor uspješno posluje. 


Zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber rekla je da su ona i Peruško izvijestili premijera o jučer postignutom glasovanju o nagodbi, kao i da su imali  zajednički sastanak s predstavnicima Sberbanke. 


“Od danas radimo na budućnosti Agrokora. Fokusiramo se na povećanje profitabilnosti, na povećanje prihoda i na povećanje efikasnosti svih operativnih kompanija”, zaključila je Weber.


Agrokorovi vjerovnici u srijedu su izglasali nagodbu, za koju su glasovali vjerovnici s 80,2 posto ukupnih tražbina.


Za nagodbu su glasovali vjerovnici s 27,08 milijardi kuna tražbina od ukupnog iznosa od 33,75 milijardi kuna.