Šef HDZ-a podržava Marića

Plenković: Rast BDP-a zasluga je aktualne Vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Dobar signal je rast osobne potrošnje i investicija što nas dovodi u situaciju da ćemo sa zadovoljstvom moći na kraju godine konstatirati da će ukupni rast BDP-a biti oko 2,5 posto kako je i najavio tehnički ministar financija Zdravko Marić, kazao je Plenković



ZAGREB Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu da je rast BDP-a u drugom tromjesečju ove godine zasluga aktualne vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu i predstavlja jako dobar signal za Hrvatsku i njezino gospodarstvo.


»Rast BDP-a u drugom tromjesečju od 2,8 posto zasluga je aktualne Vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu i jako je dobar signal. Dobar signal je rast osobne potrošnje i investicija što nas dovodi u situaciju da ćemo sa zadovoljstvom moći na kraju godine konstatirati da će ukupni rast BDP-a biti oko 2,5 posto kako je i najavio tehnički ministar financija Zdravko Marić«, kazao je Plenković u izjavi novinarima središnjici stranke upitan kako komentira rast BDP-a u drugom tromjesečju.


Istaknuo je i da je to dobar signal za Hrvatsku i njezino gospodarstvo te daje dodatni optimizam i ulijeva nadu da će aktivnostima u provedbi HDZ-ova programa gospodarski rast do 2020. godine biti pet posto, za kojeg u HDZ-u smatraju da je potreban gospodarstvu i stanovništvu radi unošenja optimizma i nova energija u cilju približavanja rastu zemalja srednje i istočne Europe.




Plenković je kazao kako podržava sve aktivnosti ministra Marića i Vlade koje su pridonijele ovakvim rezultatima.


Državni zavod za statistiku objavio je u srijedu prvu procjenu prema kojoj je BDP u drugom ovogodišnjem kvartalu porastao 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.