Službena potvrda

Pfizer dio proizvodnje iz Australije seli u Zagreb

Hina

Reuters

Reuters



Američka farmaceutska kompanija Pfizer odlučila je izaći iz pogona tvrtke Hospira u australskom Adelaideu, a proizvodnju i proces provjere pretproizvoda ljekovite tvari PEGfilgrastima preseliti u Zagreb, potvrđeno je Hini iz Pfizera.


Glasnogovornica Pfizera za regiju Adriatic Živa Janež Višnar poručila je u ponedjeljak da će do kraja 2021. godine tvrtka Pfizer izaći iz naslijeđena pogona tvrtke Hospira u Adelaideu te da će proizvodnja i procesi provjere pretproizvoda ljekovite tvari PEGfilgrastima biti premješteni na lokaciju tvrtke u glavnom gradu Hrvatske.


»Pfizer Adelaide proizvodi pretproizvod filgrastima koji se potom dostavlja u Zagreb radi pegilacije i punjenja u šprice. Proizvodnja PEGfilgrastima tek će biti pokrenuta, a proizvodnja i procesi provjere pretproizvoda ljekovite tvari PEGfilgrastima bit će premješteni u Zagreb«, navela je glasnogovornica, dodavši kako detaljan plan premještaja tehnologije još uvijek nije dovršen.




Isto tako, istaknula je da će djelatnici u Adelaideu i njihov daljnji rad biti ključni za uspješno pokretanje spomenutog proizvoda, sve do okončanja premještaja poslovanja. U australskom pogonu, inače, trenutno je 89 zaposlenih, a plan da zatvori taj pogon Pfizer je najavio u ožujku prošle godine.