Prestaje s radom u Hrvatskoj

Osnivač HG Spota ‘zahvalan’ Liniću: Posao selim u inozemstvo!

Hina

Ovo što imam ovdje to ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću (g. Linić zahvaljujem na otvaranju očiju)", objavio je Hrvoje Prpić na Facebooku 



“Evo to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj. Ovo što imam ovdje to ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću (g. Linić zahvaljujem na otvaranju očiju)”, objavio je Prpić na profilu.


Navodi kako je oduvijek vjerovao da su državni službenici “jadnici koji će napraviti sve samo da zadrže posao”, ali kako je imao povjerenje u sudstvo da sve to ispravi.


Pritom objašnjava kako je prije dvije godine u Trillenium došao porezni inspektor, koji u mjesec dana nije niša našao, ali mu je kazao da “na žalost nešto mora pronaći”, jer mu je šefica rekla da se ne vraća dok nešto ne nađe.




Prpić nadalje navodi kako se porezni inspektor odlučio da su neispravni računi njihova dizajnera, jer nemaju JMBG, iako imaju OIB, što je, kako napominje, zakonom dovoljno.


Objašnjava potom kako su uložili žalbu i čekali rješenje, Porezna uprava je u međuvremenu zablokirala sredstva u visini PDV-a tih računa (60 tisuća kuna), a danas je stiglo rješenje suda kojim se žalba odbija, da PDV koji je dizajner uplatio u proračun u proračunu i ostaje, da ga ne mogu koristiti jer dizajner nije ispravno napisao račun.


Pripić koji, ako sve bude u redu s Trilleniumom, očekuje ulaganje od 2 milijuna eura, uz ostalo poručuje i da će učiniti sve da niti jedna kuna ne dođe na ovo tržište.


Nakon što je Pripćeva objava izazvala veliki interes medija, priopćenjem su reagirali iz Porezne uprave iz koje navode da je “nadzorom i provjerom računa kod navedenog poreznog obveznika utvrđeno da računi ne sadrže sve elemente propisane člankom 15. stavkom 3. Zakona o porezu na dodanu vrijednost (ime i osobni identifikacijski broj poduzetnika koji je obavio uslugu) te je na istima bio iskazan matični broj obrta, umjesto obaveznog osobnog identifikacijskog broja”.


Sukladno članku 8. stavku 1. Općeg poreznog zakona, porezno tijelo ima obvezu kao poreznu tajnu čuvati sve podatke koje porezni obveznik iznosi u poreznom postupku te sve druge podatke u vezi s poreznim postupkom kojima raspolaže, napominju iz Porezne uprave.