Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
18. siječnja 2019.
Pokušaj stabiliziranja poslovanja

Nova žrtva Agrokora: Unex Grupa i Unex Media u predstečajnom postupku

Foto: D. LOVROVIĆ
Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2017. u 17:10 2017-07-03T17:10:14+02:00

Razlog je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora, kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova«, kaže se u priopćenju

Trgovački sud u Zagrebu prihvatio je prijedlog uprave tvrtki Unex Grupa i Unex Media za pokretanje predstečajnog postupka, priopćila je u ponedjeljak Unex Grupa.

»Razlog je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora, kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova«, kaže se u priopćenju.

S obzirom na to da zakon o izvanrednoj upravi predviđa namirenje Agrokorovih vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja Unex Mediji i Unex Grupi neispunjivu obvezu, dodaje se.

Ocjenjuje se da predstečajni postupak omogućava nastavak redovnog poslovanja Unex Grupe i Unex Medije te da će se kroz taj proces regulirati odnosi s vjerovnicima i poslovnim partnerima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka