Pokušaj stabiliziranja poslovanja

Nova žrtva Agrokora: Unex Grupa i Unex Media u predstečajnom postupku

Hina

Foto: D. LOVROVIĆ

Foto: D. LOVROVIĆ

Razlog je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora, kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova«, kaže se u priopćenju



Trgovački sud u Zagrebu prihvatio je prijedlog uprave tvrtki Unex Grupa i Unex Media za pokretanje predstečajnog postupka, priopćila je u ponedjeljak Unex Grupa.


»Razlog je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora, kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova«, kaže se u priopćenju.


S obzirom na to da zakon o izvanrednoj upravi predviđa namirenje Agrokorovih vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja Unex Mediji i Unex Grupi neispunjivu obvezu, dodaje se.




Ocjenjuje se da predstečajni postupak omogućava nastavak redovnog poslovanja Unex Grupe i Unex Medije te da će se kroz taj proces regulirati odnosi s vjerovnicima i poslovnim partnerima.