Sportski ribolov

Marija Gržančić i Andrija Orlić osvojili Memorijalni turnir Nikola Medanić u Kostreni

Boris Perović

Sudionici memorijala s priznanjima i nagradama

Sudionici memorijala s priznanjima i nagradama

Za razliku od prošle godine, kad je ulov bio dosta bogat, ribolovcima su ovoga puta udice češće bile prazne nego što su vadili ribe s njih. Ukupno su ulovljene 264 ribe, stotinjak manje nego lani, a ukupno je ispred klupskih prostorija u Žurkovu izvagano nešto manje od 20 kilograma ribe.



KOSTRENA Pravo ljetno vrijeme pratilo je sudionike 13. Memorijala Nikole Medanića, što ga Športsko-ribolovno društvo Kostrena, uz pomoć Općine Kostrena, tradicionalno organizira svakog rujna u spomen na svog osnivača i velikog ribara. Stoga nije ni čudno da je 16 mješovitih parova, koliko ih je sudjelovalo na ovogodišnjem Memorijalu, imalo brojnu publiku iz mora – kupače koji su ove nedjelje zauzeli kostrenske plaže, pa tako i one od uvale Svežanj do termoelektrane u Urinju, gdje je bila zona lova za sportske ribolovce.


Naslov pobjednika obranili su Marija Gržančić i Andrija Orlić iz puntarskog Arbuna, njihov ukupni ulov imao je 3.268 grama. Drugo mjesto osvojio je domaći par što su ga činili vrijedna predsjednica ŠRD Kostrene Helena Šalamon i tajnik Ivica Dundović s 1.786 grama ribe, a treće mjesto na postolju pripalo je još jednom kostrenskom paru, Kristini Ećimović i Mariju Miliću s ulovom od 1.602 grama.


U Žurkovu mogu biti itekako zadovoljni odazivom na ovogodišnje sportsko druženje budući da je sudjelovalo 11 gostujućih mješovitih parova, uz pet domaćih iz ŠRD Kostrena. Osim domaćina, iz usidrene brodice natjecale su se ekipe iz riječkog Lubena, puntarskog Arbuna, Tunere iz Jadranova, Preluka iz Matulja, opatijskog Jadrana, Ičića, Udice iz Malog Lošinja, labinske Adrije, Orade iz Zagreba, kostrenske Lučice Stara voda te Marinara iz Kranja, čime je Memorijal dobio međunarodni karakter.




Za razliku od prošle godine, kad je ulov bio dosta bogat, ribolovcima su ovoga puta udice češće bile prazne nego što su vadili ribe s njih. Ukupno su ulovljene 264 ribe, stotinjak manje nego lani, a ukupno je ispred klupskih prostorija u Žurkovu izvagano nešto manje od 20 kilograma ribe. Priznanje za najveću ulovljenu ribu pripalo je Štefaniji Cvirn iz Kranja koja se mogla pohvaliti škarpinom od 684 grama.