Razriješen sukob

Investicija od 60 milijuna kuna dobila uporabnu dozvolu: Marina u Slanom danas otvara vrata nautičarima

Darko Pajić

ACI Marina Veljka Barbierija ima 200 vezova

ACI Marina Veljka Barbierija ima 200 vezova



RIJEKA – Nakon odgode koja je potrajala više od mjesec dana, novoizgrađena ACI Marina Veljka Barbierija u Slanom danas će biti otvorena za sve nautičare. Time će investicija vrijedna ukupno 60 milijuna kuna biti privedena svrsi, a ACI nakon 26 godina dobiti prvu novu marinu na Jadranu.


Uvjeti za otvorenje marine stvoreni su nakon nedavne odluke Nadzornog odbora ACI-ja po kojoj se može potpisati donacija u iznosu od dva milijuna kuna za sufinanciranje troškova rekonstrukcije pristupne ceste, koja vodi do marine Slano. Tom odlukom konačno su zadovoljni i u Općini Dubrovačko primorje.


Direktorica ACI-ja Doris Peručić, kojoj nakon sporazumnog raskida za nekoliko dana istječe ugovor o radu te odlazi iz ACI-ja, potvrdila je da su ostvareni svi uvjeti za otvorenje marine.




– Dobili smo pravomoćnu uporabnu dozvolu. Nisu predviđene protokolarne aktivnosti oko otvaranja, jednostavno ćemo otvoriti vrata marine svim nautičarima i pozvati ih da dođu. Imali smo najavljenih sigurnih 50 brodova, koji čekaju vez u Slanom, a stiže sve više novih upita za vezove, neovisno o tome je li riječ o tranzitu ili godišnjem vezu, pa vjerujem da će u relativno kratkom roku veći dio kapaciteta nove marine od ukupno 200 vezova biti popunjen. Kad je riječ o mom odlasku mogu reći da je u tijeku primopredaja dužnosti, da Kristijan Pavić predstavlja vrlo dobar odabir za ovaj odgovoran posao, kao i da mu želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu u ACI-ju – kazala je Peručić kojoj ugovor o radu istječe 8. kolovoza.


Shodno odluci NO-a ACI-ja, Kristijan Pavić počinje i službeno zastupati Upravu ACI-ja od 9. kolovoza i to na mandat od tri mjeseca, što znači da bi nakon isteka navedenog roka njegov odabir trebala potvrditi ili opozvati nova Vlada. Pavić u ACI dolazi s dužnosti zamjenika ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik.